Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 10-01-2003 Persbericht district Aa & Dommel

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR, Helvoirt

In de nacht van donderdag op vrijdag zagen agenten een 48-jarige inwoner van Brisbane (Australië) rijden over de Nieuwkuijkseweg te Helvoirt. Daar de man al slingerend over de weg reed, gaven ze hem een stopteken. Na controle bleek de man ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.

DIEFSTAL AUTO`S, Boxtel/Vught

Vanaf Hoogheem in Boxtel hebben onbekenden vannacht een Blauwe BMW voorzien van het kenteken 48-LF-KX weggenomen.

Vanaf de Lekkerbeetjenlaan in Vught is vrijdagochtend een blauwe Mercedes met het kenteken 32-HV-KX weggenomen. De eigenaar wilde wegrijden met zijn auto, toen hij besefte dat hij wat vergeten was. Hij liet de auto met draaiende motor buiten staan en ging terug naar zijn woning. Toen hij kort daarna weer naar buiten kwam, was zijn auto verdwenen.

VERKEERSCONTROLES

Vrijdag hield de politie op diverse plaatsen in district Aa & Dommel een verkeerscontrole. Op de Boschweg in Schijndel, de Schijndelseweg en de Theerestraat in Sint-Michielsgestel, de Hoogstraat en de Milrooijseweg in Berlicum controleerde de politie ondermeer op het dragen van de gordel. In totaal werden 21 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Verder kregen vier automobilisten een boete omdat zij geen rijbewijs konden tonen en één bromfietser werd bekeurd omdat hij geen helm droeg.

Vrijdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de N65 ter hoogte van Vught. In totaal overschreden 154 automobilisten de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is onbekend.