Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 11-01-2003 Persbericht district Den Bosch

LASTIGE BUSPASSAGIER AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

De politie heeft vrijdagavond een 18-jarige inwoner van Vught aangehouden in een lijnbus op de Stationspassage in `s-Hertogenbosch. De man gedroeg zeer vervelend ten opzichte van de buschauffeur en passagiers. Hij probeerde een 67-jarige Vughtse te slaan en daarop vroeg de buschauffeur de man de bus te verlaten. Toen de verdachte dit weigerde, werd de politie gewaarschuwd. De ter plaatse gekomen agenten hielden de man aan. Bij de aanhouding gedroeg de man zich zeer recalcitrant en hij verzette zich hevig. Na onderzoek op het bureau bleek de man eveneens in het bezit te zijn van een aantal goederen die vermoedelijke van diefstal afkomstig waren. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING, `s-Hertogenbosch

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Nieuwstraat in `s-Hertogenbosch vier Bosschenaren (18, 19, 20, 23) aangehouden. Een getuige zag dat een groepje van vier mannen een winkelruit vernielde aan de Hinthamerstraat in `s-Hertogenbosch en belde de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement konden de vier verdachte even later op de Nieuwstraat aangehouden worden. De 19-jarige Bosschenaar bekende de ruit ingetrapt te hebben. De mannen zijn later die nacht heen gezonden. De verdachte krijgt een proces-verbaal en hij zal de schade moeten vergoeden.

LASTIGE JONGEN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige Bosschenaar aangehouden aan de Diezekade in zijn woonplaats. De jongen had zich vervelend gedragen op een feest in de Brabanthallen en was door medewerkers van het feest naar buiten gezet. Hij wilde echter terug naar het feest en gedroeg zeer lastig. De gewaarschuwde politie vorderde de Bosschenaar het terrein aan de Diezekade te verlaten. Toen de verdachte hieraan niet voldeed, werd hij aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich en beledigde hij de agenten. De jongen is ter ontnuchtering en voor verder onderzoek ingesloten.

EENZIJDIG VERKEERSONGEVAL, `s-Hertogenbosch

Een 20-jarige Bosschenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Zandzuigerstraat in `s-Hertogenbosch. De man heeft vermoedelijk de macht over het stuur verloren en is daardoor op de hoek Zandzuigerstraat/Rietveldenweg tegen een lantarenpaal aangereden. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN NA AANRIJDING, `s-Hertogenbosch

Een 33-jarige Bosschenaar is vrijdagochtend aangehouden in zijn woning. De man had eerder die nacht een eenzijdige aanrijding veroorzaakt op de Maaspoortweg in `s-Hertogenbosch en was daarna doorgereden. Op de plaats van het ongeval trof de politie een zwaar beschadigde lantarenpaal en een aantal onderdelen van een auto aan. Na wat speurwerk werd een zwaar beschadigde auto aangetroffen voor de woning van de verdachte. De aangetroffen onderdelen pasten op de auto en daarop werd de verdachte aangehouden. Na onderzoek bleek de man te veel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en later die ochtend is hij heengezonden.

DIEFSTAL AUTO, `s-Hertogenbosch

Onbekenden namen vrijdag een blauwe Toyota Corolla weg vanaf de Copernicuslaan in `s-Hertogenbosch. De auto was voorzien van het kenteken DD-ND-65.


---

Vanaf de Orduynenstraat in `s-Hertogenbosch hebben onbekenden vannacht een grijze Toyota, type Yaris Verso, weggenomen. Het voertuig was voorzien van het kenteken 16-FG-NH.


---

In de nacht van vrijdag op zaterdag namen onbekenden een Blauwe Volkswagen Jetta weg vanaf de Vierde Buitenpepers in `s-Hertogenbosch. De auto was voorzien van het kenteken FD-FJ-82.