Gemeente Amersfoort

Loterij Kerstbomeninzameling op 11 januari

datum: 9 januari 2003

Wethouder P. Jonkman zal op zaterdag 11 januari de trekking van de loterij verrichten, waarvoor de loten zijn uitgereikt op 4 januari aan alle deelnemers aan de kerstbomeninzameling en het inleveren van niet-afgegaan vuurwerk binnen de gemeente Amersfoort.

De loterij wordt gehouden in de bedrijfskantine van de ROVA aan de Nijverheidsweg-Noord 35 te Amersfoort en start om 11.00 uur. Naast een prachtige fiets als hoofdprijs zijn er tien grote prijzen (waaronder audioapparatuuur, wekkerradio's en spellen) en nog een honderdtal kleinere prijzen te vergeven. Tevens worden de vijf winnaars bekend gemaakt van de kleurwedstrijd voor kinderen tot 10 jaar van de actie "Vuurwerk afgevuurd? Zorg samen voor een schone buurt!" Onder de jeugd wordt bovendien nog een CD-walkman verloot als zogenaamde "aanwezigheidsprijs" en ontvangt iedereen een kleine attentie.

Dit jaar zijn 5.564 kerstbomen op de 15 inzamelplaatsen bijeen gebracht en bijna 13.000 stuks niet-afgegaan vuurwerk. Dit laatste is ongeveer 2.000 minder dan vorig jaar; waarschijnlijk heeft het droge weer in de Oudejaarsnacht ertoe bijgedragen, dat meer vuurwerk is afgegaan.
De koppeling van de ingeleverde kleurplaat aan een vrijkaartje voor de ijsbaan in De Observant heeft veel positieve reacties veroorzaakt, met name van de ouders. Zij hebben hierdoor op ludieke wijze kunnen kennismaken met de informatiewinkel van de gemeente, die in De Observant is gevestigd.