Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

- AFDELING ATLETIEK -

PERSBERICHT

Vught, 28 december 2002

Negen PRINS HENDRIK-Atleten in KNAU-Selecties 2003 * Tweede Trainingscentrum naar Vught

Voor volgend jaar zijn negen leden van Prins Hendrik Vught geselecteerd voor extra ondersteuning door de Nederlandse atletiekbond, de KNAU:

A. Topselecties
Olympische A-Selectie

* Luc Krotwaar uit Eindhoven (marathon)
* Monique de Wilt uit Leverkusen/Den Bosch (polsstokspringen)
Olympische B-Selectie
* Thomas Kortbeek uit Den Bosch (400 meter horden)
Jong Oranje B-Selectie
* Erik Cadée uit Den Bosch (discuswerpen/kogelstoten)
* Robbert-Jan Jansen uit Vught (polsstokhoogspringen)
* Esther Schrijvers uit Valkenswaard (3000 meter)
Daarnaast is Kortbeek ook opgenomen in het AA-Drink Talenten Team, een groep jonge atleten die extra financiële ondersteuning krijgt. Kortbeek behaalde in augustus de halve finale op de Europese kampioenschappen in Duitsland.

B. Nationale Selecties

* 4 x 400 meter mannen: Thomas Kortbeek
* Sprint/estafette vrouwen: Christel Bertens uit Tilburg
* Sprint junioren A en neo-senioren vrouwen: Christel Bertens
* Horden bovenbouw: Pepijn van Hove uit Vlijmen, en Thomas Kortbeek
* Kogelstoten/discuswerpen senioren: Erik Cadée
* Middellange afstand/weg: Vivian Ruijters uit Eindhoven, en Esther Schrijvers
* Cross: Esther Schrijvers
Ook heeft de KNAU de B-accommodatie aan de Koepelweg in Vught een tweede Regionaal trainingscentrum toegekend. Naast de reeds bestaande Hordenschool van Harry Schulting uit Vught, is Monique de Graauw-Kuenen ook gevraagd om regiotrainingen te geven in de onderdelen kogelstoten en discuswerpen. De Bossche De Graauw-Kuenen is, evenals Schulting, lid bij Prins Hendrik, en was zelf verdienstelijk discuswerpster: ze nam namens Nederland deel aan de Universiade in 1997, op Sicilië, en aan diverse interlands.
* Maandag 30 december sluit de KNAU-Verkiezing "Atleet van het Jaar 2002". In het Bondsblad Atletiek Magazine, en op de internetsite http://www.knau.nl kunnen leden van de bond stemmen op de meest aansprekende atleet en atlete van het afgelopen jaar. Als enige Nederlandse atletiekvereniging heeft Prins Hendrik twee genomineerden: Luc Krotwaar en Monique de Wilt. Op 11 januari 2003, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de KNAU, wordt de uitslag bekend gemaakt.
* Aan de Sylvestercross, dinsdag 31 december in Soest, zal Prins Hendrik-atleet Remco Kortenoeven uit Den Bosch, starten. In deze internationale wedstrijd zal hij zijn seizoensdebuut maken. Kortenoeven is afgelopen week teruggekeerd van een eigen trainingsstage in het High Altitude Trainingscentre van Lornah Kiplagat in Iten (Kenia). Zijn clubgenoten Vivian Ruijters en Luc Krotwaar blijven nog enkele weken langer in Kenia.
* Thomas Kortbeek en Monique de Wilt vertrekken aanstaande vrijdag 3 januari op een twee weken lange trainingsstage naar Stellenbosch in Zuid-Afrika. Beide Prins Hendrik-atleten nemen deel aan het kamp van de KNAU, bedoeld voor de zogenaamde explosieve onderdelen.
EINDE BERICHT

Additionele informatie te gebruiken bij nieuwsgedeelte 'Verkiezing Atleet van het Jaar 2002':
Krotwaar (34) baarde dit jaar opzien met zijn twee sterke marathons: zijn vijfde plaats en het Nederlands kampioenschap in de Fortis-Marathon van Rotterdam was zijn meest aansprekende. Daar liep hij een nieuw persoonlijk record van 2 uur en 10.59 minuten. In oktober plaatste hij zich als eerste Nederlander voor de Wereldkampioenschappen, in augustus in Parijs. Krotwaar werd in april ook Nederlands kampioen op de 10000 meter.

Atlete Monique de Wilt (26) kwam dit jaar sterk naar voren in het vroege indoorseizoen, en op de Europese kampioenschappen outdoor. Begin augustus eindigde De Wilt daar als zesde door haar nationaal record polsstokhoogspringen te verbeteren tot 4 meter en 40 centimeter.