Ingezonden persbericht

25 jaar Concertzaal In den Wouwdfluit
Omgang 10 4724 EP Wouw
Tel: 0165 30 18 39 fax: 0165 30 44 26
E mail: wouwdfluit@wanadoo.nl

Wouw, 28-12-03

Duo Manrique 12 januari concert In den Wouwdfluit
Ellen Versney harp en Antonio Cabedo fluit
Zondag 12 januari 2003 is het Duo Manrique uitgenodigd voor het 4e concert in het 25e concert seizoen. Duo Manrique bestaat uit de harpiste Ellen Versney en fluitist Antonio Cabedo. Voor het publiek van In den Wouwdfluit wordt een buitengewoon gevarieerd programma gespeeld. Ellen Versney en Antonio Cabedo spelen Carl Nielsen; Bach sonate BWV 1033; Bernard Andrès Nartex uit 1971 en van de Roemeense componiste Carmen Petra Basacopol een tweedelige sonate. Na de pauze vervolgt Duo Manrique met Rossini s Andante con variazioni; Harpsonate in G van C.Ph.E.Bach; Entr acte van Ibert; Air de ballet Ascanio van Saint-Saëns en de Carmen Fantasie van François Borne.

Het concert begint om 16.00 uur en de zaal is open om 15.30 uur.

Ellen Versney studeerde harp aan het Rotterdams Conservatorium bij Teresia Rieu en behaalde in 1993 haar solisten diploma cum laude. Daarnaast heeft zij in Londen gestudeerd bij Thelma Owen en masterclasses gevolgd bij Susann McDonald , Tatyana Tauer, Edward Witsenburg en Vera Badings. Nog tijdens haar studie werd Ellen benoemd tot solo-harpiste aan het Brabants Orkest. Ook werd haar de Erasmus Conservatorium Prijs toegekend. In 1994 zette zij het eerste harpconcours op haar naam en won tevens de Zilveren Lessenaar vor haar vertolking van het verplichte hedendaags werk. Ellen Versney heeft menigmaal opgetreden als soliste met het Brabants Orkest en andere orkesten. De live opname van het harpconcert van Badings werd door de pers omschreven als fabelachtig en van topklasse . Ook soleerde zij in Ravel s Introduction & Allegro en in het sextet van Riess met leden van het Concert-gebouw. Met de solofluitist van het Brabants Orkest, Antonio Cabedo, vormt zij het Duo Manrique. Met het Koninklijk Concertgebouworkest heeft zij regelmatig eerste harp gespeeld, vele tournees meegemaakt en Cd s opgenomen. Ellen Versney heeft gewerkt met dirigenten als Sawallish, Rattle, Haitink, Gergiev, Kagel en chefdirigent Riccardo Chailly, die haar beschreef als a remarkably gifted harp player with outstanding musical sensivity, intuition and secure technical abilities .

Antonio Cabedo, afkomstig uit Valencia, is sinds 1998 solo fluitist van het Brabants Orkest. Zeer jeugdig sloot hij zijn opleiding af aan het Conservatorio Superior in Valencia. Voor hij naar Nederland kwam was Antonio dolo fluitist aan de orkesten van Gran Canaria, Valladolid en Barcelona. Hij was gastdocent op de bekende zomeracademies van Valencia en Murcia. Antonio speelt veel kamermuziek met o.a. het ASKO ensemble, Boreas ensemble en sinds 5 jaar in het Duo Manrique.

Zaterdag 11 januari geeft Jan Walraven weer zijn orgelbespeling om 16.00 uur. Entreeprijs ¬ 3,50.

Enreeprijzen zondag 12 januari ¬ 9,00 senioren ¬ 8,00 en kinderen ¬ 2,50 inclusief koffie met het vermaarde Wouwdfluitkoekje. Jan en Loes Walraven-van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw Nederland
tel: ++31(0)165 30 18 39
e-mail wouwdfluit@wanadoo.nl homepage http://home.wanadoo.nl/wouwdfluit