Ingezonden persbericht


Nieuwe onderafdeling Sporthal de Brug gaat country dansen

Regio Sporthal de Brug heeft een nieuwe onderafdeling countrydansen erbij. In de Van de Bosch hal aan de J.A. Prinsstraat 46 Te Den Helder (de Schooten) gaan The Tumbleweed Country Dancers, André Duim en Harold en Karla Geenhuizen deze onderafdeling elke zaterdag lesgeven. Met ingang van 11 januari geeft André van twee tot half vier 's middags de beginners les en van acht tot half tien s avonds ontfermen Harold en Karla zich om de gevorderden. Indien er voldoende animo is zal ook een seriorengroep, partnerdansgroep en een non-country groep gevormd worden.

De Tumbleweed Line Dancers leggen de nadruk op plezier in het dansen, maar hebben ook oog voor verbetering van de kennis van het dansen en de dansmuziek. De bedoeling is om bij de beginnersgroep te beginnen met de basis van het country dansen, en doordat de mensen meer ervaring krijgen kunnen ze doorstromen naar de gevorderden groep. In de beoogde seniorengroep zullen de dansen in een rustiger tempo uitgelegd worden. In de non-country groep wordt gedanst op non-countrymuziek. Dit komt dichter tegen streetdance aan. Ook deze start bij genoeg animo.

André en Karla zijn bezig met opleidingen om les te geven, Andre op beginners niveau en Karla op gevorderden niveau. Harold heeft zijn diploma bij de DCWDA (dansbond voor country, aangesloten bij de NADB) op gevorderden niveau behaald, waardoor de Tumbleweed dancers een stuk kwaliteit hopen te kunnen leveren.

Wie interesse heeft in countrydansen kan meedansen op de zaterdagmiddag of avond. s avonds is er na afloop gelegenheid tot vrijdansen van ongeveer 22.30 uur tot 23.00 uur. Voor meer informatie en opgave kan men bellen met de sporthal de Brug, tel. 0223-634486 of de familie Duim of Geenhuizen, tel. 0223-617070/645499.

Hartelijke groet,
namens The Tumbleweed Country Dancers

Harold van Geenhuizen
(0223-645499)