Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 11-01-2003
1e persbericht van zaterdag 11 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbreker gepakt
Op de Dr. Poletlaan is zaterdag, net na middernacht, een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou even daarvoor ingebroken hebben in een winkel aan de Gerretsonlaan. Getuigen hadden dit gezien en het signalement aan de politie doorgegeven. De man zou een wit pak uit de winkel meegenomen hebben. Hij was op de bromfiets vertrokken. De politie zag de man op de Boschdijk rijden en kon hem op de Dr. Poletlaan aanhouden. Hij had het witte pak, een slof sigaretten, bij zich. De man is de cel ingegaan. Van de winkel was een ruit vernield.

Eindhoven: Onder invloed


- Op de Mauritsstraat is zaterdag om 2.30 uur een 52-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Hij weigerde medewerking en saboteerde de blaastest. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.


- Om 4.15 uur werd op de Aalsterweg een 30-jarige man uit het Belgische Geel bekeurd. De man reed over de busbaan en door rood. Hij blies een promillage van 0,8. Hij kreeg een boete voor alle verkeersovertredingen en moest 333,= betalen.


- Een 39-jarige Eindhovense automobilist werd om 4.55 uur op de Edisonstraat aangehouden omdat hij gedronken had. Hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs bleef op het politiebureau.

Helmond: Bromfietser onder invloed
Zaterdag om 2.45 uur is op de Veestraat een 24-jarige bromfietser uit Aarle-Rixtel bekeurd omdat hij gedronken had. De man blies een promillage van ruim 0,65. Het leverde hem een boete van 75,= op.

Someren: Automobilist onder invloed
Op het Wilhelminaplein is zaterdag om 2.05 uur een 26-jarige automobilist uit Someren aangehouden omdat hij gedronken had. Hij blies ruim 1,2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Automobilist rijdt op ander in
Zaterdag om 2.50 uur is op het Wilhelminaplein een 21-jarige man uit Asten aangehouden. Dat gebeurde nadat hij met zijn auto op een 31-jarige man uit Someren was ingereden. De man kon op tijd wegspringen. De man uit Someren had tegen de automobilist gezegd dat hij zonder licht reed. Dat was voldoende om op hem in te rijden. De automobilist bleek gedronken te hebben en blies bijna 1,8 promille. Het rijbewijs wordt ingenomen en de man is voor poging doodslag of zware mishandeling de cel ingegaan.

Mierlo: Onder invloed
Op de Geldropseweg is vrijdag om 23.40 uur een 40-jarige Helmonder aangehouden. De man reed in een auto en had gedronken. Hij blies bijna 0,8 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.