Digitale Gemeente Houten

GroenLinks zet zich in voor behoud Melkert-banen

zaterdag 11 januari 2003 - Door: Ed Plekkenpol

De Houtense GroenLinks fractie gaat zich inzetten voor behoud van de vijftig zogenaamde Melkertbanen in de gemeente.

Melkertbanen zijn door het Rijk gesubsidieerde arbeidsplaatsen in diverse sectoren zoals bijvoorbeeld onderwijs, welzijn en veiligheid. Het kabinet Balkenende wil de subsidie op deze banen afschaffen, wat tot gevolg heeft dat duizenden zonder werk komen te zitten. Verschillende gemeenten proberen financiële middelen te vinden en de Melkertbanen of een deel daarvan te behouden. In Utrecht werd onlangs een vacaturestop ingesteld en zijn al 138 banen geschrapt.

Vier Houtense raadsleden van GroenLinks brachten op vrijdag 10 januari bezoeken aan drie Houtense basisscholen en aan Chipolata. Zij bezochten daar de mensen die werkzaam zijn in een Melkertbaan. Allen kregen een tompoes en een persoonlijke brief van Femke Halsema, lijssttrekker van GroenLinks.

Als de kabinetsplannen niet veranderen, zal de gemeente Houten een oplossing moeten zoeken voor behoud van de banen. De fractie van GroenLinks gaat over deze kwestie vragen stellen in de gemeenteraad.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).