GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 11 januari 2003 12:31
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Azough vraagt opheldering over hoofddoekje in de klas

(11 januari 2003)

Kamervraag

1. Heeft u kennis genomen van het bericht 'Geen verbod op hoofddoek in de klas' (de Volkskrant, 11 januari 2003)?


2. Klopt het dat u heeft gezegd dat het niet verkeerd is als een school leerlingen verbiedt een hoofddoekje te dragen in de klas?


3. Bent u op de hoogte van de opvattingen van de Commissie Gelijke Behandeling (CBG) en het Meldpunt Discriminatie Amsterdam (MDA) over het dragen van een hoofddoekje in de klas?

4. Deelt u bij nader inzien hun mening dat het weren van leerlingen met een hoofddoekje in strijd is met de wet, in het bijzonder de vrijheid van godsdienst?

5. Deelt u de mening dat het dragen van een hoofddoekje iets anders is dan het dragen van een pet of muts, vanwege de godsdienstige motivatie voor het dragen van een hoofddoekje?

6. Deelt u de mening dat het dragen van een hoofddoekje niemand kwaad doet en geen belemmering vormt voor het onderwijs of de veiligheid van de leerling?

7. Deelt u de mening dat de belangen van de leerlinge met het hoofddoekje op de basisschool Timotheus worden geschaad door haar uit de klas te verwijderen? Deelt u de mening dat dit juist slecht is voor de integratie?

8. Bent u bereid om op uw uitspraak terug te komen?
8b. Zo nee, waarom niet? Kunt u daarbij ingaan op de argumenten van de CBG en het MDA?

8a. Zo ja, bent u bereid dit duidelijk kenbaar te maken? Bent u dan ook bereid om actie te ondernemen in de richting van deze school om er voor te zorgen dat de leerlinge weer terug kan keren in de klas?


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -