Korps: Groningen, plaats: Diverse 11-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 11 januari 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: oplichter heeft spijt
Een 29-jarige man zonder vaste woonplaats heeft zichzelf vrijdagavond aangegeven voor valsheid in geschrifte en oplichting. De dakloze man had volgens eigen zeggen eind november 2002 een werkgeversverklaring vervalst om zo een lening van 15.000 Euro bij een bank in de stad te bewerkstelligen. Dit was de man daadwerkelijk gelukt. De verdachte had echter last van zijn geweten gekregen, waarna hij zich aan het politiebureau had gemeld. De dakloze is buiten heterdaad aangehouden en vervolgens ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging
De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt een 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer was door een portier na problemen uit een bar gezet. Kennelijk was de man het hier niet mee eens en bedreigde de portier buiten met een mes. Surveillerende politieagenten zagen het voorval gebeuren en sommeerden de man het mes te laten vallen. Dit deed de Stadjer niet, waarna uiteindelijk door een van de politieagenten met pepperspray werd gespoten. Hierna konden de agenten de man zijn mes afhandig maken en met gepast geweld overmeesteren. De verdachte is ingesloten. Het mes is in beslag genomen. Bij de fouillering van de verdachte werd tevens 50 gram hash aangetroffen. De Stadjer zal worden gehoord.

Groningen: vrouw door het lint
In de Gelkingestraat heeft de politie vrijdagnacht een 21-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De vrouw had samen met haar vriend onenigheid gekregen in een discotheek en moesten van de portiers de discotheek verlaten. Eenmaal buiten gekomen, ging de vrouw door het lint. Zij sloeg en trapte de portiers meerdere malen en was niet te kalmeren. Gewaarschuwde politieagenten hebben de vrouw vervolgens aangehouden. Ook op het politiebureau bleef de vrouw recalcitrant door te schelden en tegen te stribbelen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Groningen: ongeval met letsel
Op de Bornholmstraat zijn vrijdagochtend twee mannen gewond geraakt bij een ongeval. Een 20-jarige man uit Roderesch verleende in zijn bestelauto geen voorrang aan een 31-jarige man uit Emmen, die ook in een bestelauto op de Winschoterweg reed. Een botsing was het gevolg, Beide mannen raakten gewond en zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen zijn afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op van het ongeval.

Hoogkerk: man onwel achter het stuur
Een 40-jarige man uit Lutjegast is vrijdagmiddag op de Kerkstraat in zijn bedrijfsauto onwel geraakt en ten gevolge daarvan tegen twee geparkeerde autos gebotst. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft de aanrijding opgenomen. De auto van de zieke man is afgesleept.

Groningen: pizzabezorger overvallen
Een 19-jarige pizzabezorger uit Groningen is vrijdagavond op de Stoepemaheerd overvallen. De jongen moest op deze locatie een pizza bezorgen en werd bij aankomst direct aangevallen door de straatrover. De pizzabezorger krijgt vervolgens van de verdachte een schop tegen het been. Hierop bedreigt de overvaller met een mes en weet de jongen zijn portemonnee afhandig te maken. De straatrover wist met medeneming van de buit te vluchten. De politie beschikt over een signalement van de dader. Het roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in naar de beroving.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging
De politie heeft zaterdagnacht in de Gelkingestraat bij een discotheek een 28-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor bedreiging. De verdachte had zich vervelend in de discotheek gedragen en moest van de portiers de discotheek verlaten. De Amsterdammer bedreigde vervolgens een van de portiers in woorden met de dood. Gealarmeerde politieagenten konden de verdachte hierop aanhouden. De Amsterdammer is ingesloten. Hij zal door de politie worden verhoord.

Groningen: man en vrouw aangehouden voor mishandeling De politie heeft vrijdagnacht op de Eikenlaan een 56-jarige man uit Oenkerk en een 35-jarige vrouw zonder vaste woonplaats aangehouden voor mishandeling van een onbekende man. De politie reageerde op een melding dat een man door de twee personen zou worden mishandeld. De twee verdachten werden aangetroffen op de Eikenlaan. Zij bekenden een man meerdere klappen te hebben gegeven. Beide verdachten zijn ingesloten. Zij worden verhoord.

Mensingeweer: man gewond bij ongeval
Op de Trekweg is een man uit Eenrum vrijdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De Eenrummer raakte in de bekende bocht tussen de Marne en Winsum de controle kwijt over het stuur na in de berm terecht te zijn gekomen. Hierdoor draaide de auto 180 graden om vervolgens via de berm in de sloot te glijden. De bestuurder wist met hulp van een passant uit zijn auto te klimmen. De Eenrummer is met nekklachten naar een ziekenhuis vervoerd. De auto is uit de sloot getakeld en afgesleept. De politie heeft het ongeval opgenomen.

Veendam: drie gewonden bij ongeval
Op de Rijksweg N33 zijn bij een ongeval drie personen gewond geraakt. Een 22-jarige vrouw uit Hoogezand kwam in haar personenauto in botsing met een 72-jarige automobiliste uit Sleen. Beide vrouwen raakten gewond. Ook de passagier in de auto van de Hoogezandster, een 27-jarige man uit Hoogezand, raakte gewond. Alle drie slachtoffers werden naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen werden afgesleept. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Winschoten: zakkenroller ontkomt na dreiging met geweld

In een winkelbedrijf aan de Langestraat in Winschoten wist vrijdagavond een zakkenroller door dreiging met geweld te ontkomen. De onbekende man had in de koffieshop van het winkelbedrijf bij een klant gepoogd zijn zakken te rollen. De klant betrapte de zakkenroller, waarna deze samen met een andere man de dader wist te overmeesteren. Vervolgens werd de verdachte overgedragen aan het personeel van het winkelbedrijf. Toen de man naar het toilet moest, pakte hij een scherp voorwerp en begon hiermee te zwaaien en te dreigen in de richting van het personeel. De zakenroller wist de winkel uit te rennen en ook te ontkomen. Een zoektocht naar de verdachte bleef zonder resultaat. De politie beschikt over een goed signalement van de dader.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)