Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 11 januari 2003

* AUTO TE WATER, INZITTENDEN GERED
Een personenauto kwam vrijdagavond in het water langs de N209 terecht, vermoedelijk als gevolg van gladheid. De twee inzittenden werden uit de wagen gehaald en met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht.
Het verkeersongeval gebeurde omstreeks kwart voor tien. De 36-jarige automobilist uit Rotterdam raakte, vermoedelijk door gladheid, in een slip en kwam met z'n auto ondersteboven in een sloot terecht. Omstanders probeerden in eerste instantie een portier te openen, maar dat lukte maar voor enkele centimeters. De politie was inmiddels ter plaatse en gezamenlijk werden de bestuurder en een 32-jarige passagier uit de auto getrokken. Beide mannen waren ernstig onderkoeld en zijn naar een ziekenhuis gebracht.


* DRIE ERNSTIG GEWONDEN BIJ VERKEERSONGEVAL

ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag botste op de Albert Plesmanweg een personenauto tegen een vrachtauto, vermoedelijk als gevolg van racerij. Drie inzittenden raakten hierbij ernstig gewond en zijn naar ziekenhuizen gebracht. Het ongeluk gebeurde om even na één uur op de kruising Albert Plesmanweg - Hilgersweg. De 20-jarige automobilist uit Rotterdam was vermoedelijk aan het racen en verloor daarbij de macht over het stuur. De wagen botste tegen een geparkeerde vrachtwagen en de drie inzittenden raakten hierbij ernstig gewond. De bestuurder en een 19-jarige inzittende uit Rotterdam liepen ernstig hoofdletsel op en zijn opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum. De derde passagier, een 31-jarige man uit Spijkenisse, is met beenletsel naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht. De politie van het district Zuid stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Avonduitgave vrijdag 10 januari 2003

* RADARSNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield donderdagavond op de Rosestraat en het Weena radarsnelheidscontroles. Tussen half zeven en half acht flitste de radar op het Weena 81 van de in totaal 463 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur in plaats van de toegestane maximum snelheid van '50'. Op de Rosestraat hielden tussen half acht en half negen 41 van de in totaal 210 passerende autobestuurders het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten score bedroeg 87 km/uur in plaats van '50'.


* POLITIEWIJZER HUIS-AAN-HUIS VERSPREID
ROTTERDAM - De Politie Rotterdam-Rijnmond heeft een boekwerkje uitgegeven, dat deze maand huis-aan-huis in de regio wordt verspreid: de Politiewijzer. Dit handzame gidsje bevat informatie over de organisatie en werkwijze van het korps en allerlei preventietips. Ook staan in het boekje per wijk of gemeente de wijkteams en buurtagenten vermeld, evenals de openingstijden van de bureaus. Zinvol dus om de Politiewijzer te bewaren. Het publiceren van een Politiewijzer is bij een aantal korpsen al jaren gebruikelijk, maar voor de politie Rotterdam-Rijnmond is dit nog een nieuw fenomeen. Een lezersonderzoek van het NIPO, dat binnenkort wordt gehouden, moet uitwijzen of met deze uitgave aan een behoefte wordt voldaan.
De Politiewijzer verschijnt in onze regio in 21 verschillende edities en wordt gedistribueerd naar ruim 500.000 adressen. Wie geen Politiewijzer heeft ontvangen, kan deze (zolang de voorraad strekt) afhalen bij het politiebureau in de buurt.


* GLASZETTER VALT VAN LADDER
RIDDERKERK - Vrijdagmorgen omstreeks kwart over elf is een 44-jarige glaszetter uit Barendrecht tijdens werkzaamheden aan een woning in de A.M. de Jongstraat van een ladder gevallen. Het slachtoffer viel van zo'n vier meter hoogte. Hij werd door de GGD overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Personeel van de traumaheli verleende assistentie aan de GGD. Het slachtoffer was samen met een collega bezig aan een raam. Het raam viel op een gegeven moment naar buiten omdat het niet meer werd tegengehouden. In die val werd ook het slachtoffer, dat op een ladder stond, meegenomen. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* VROUW DOOR HAAR EX IN DE RUG GESTOKEN
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen omstreeks half negen werd tijdens een ruzie een 41-jarige vrouw door haar ex-man in haar woning aan de Witte van Haemstedestraat meerdere malen in haar rug gestoken. De vrouw werd door de GGD overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Haar toestand is thans stabiel. Het is nog niet duidelijk wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar de verdachte.