Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-01-2003 Persberichten district Lekstroom, 12.00 uur

Auto-inbrekers op heterdaad aangehouden

NIEUWEGEIN Vrijdagmorgen omstreeks 10.15 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen in een auto zouden inbreken die geparkeerd stond op de Onyxhof. De politie was snel ter plaatse en kon met de hulp van getuigen en een goed signalement de mannen even later op de Libra aanhouden.

Een van de getuigen, een man (leeftijd onbekend) uit Nieuwegein, stapte bij de politiemensen in de auto op zoek naar de verdachten. Op de Libra werden de verdachten, 39-jaar uit Nieuwegein en 24 jaar uit Utrecht, gezien en aangehouden door de politieagenten. Bij hun fouillering werden diverse spullen vermoedelijk van diefstal afkomstig aangetroffen. De mannen zijn voor onderzoek inverzekering gesteld.

Dronken automobilist botst tegen lantaarnpaal

HOUTEN Rond 19.40 uur reden surveillerende politieagenten over de Peppelkade en zagen twee mannen een auto wegduwen. Bij navraag bleek dat de bestuurder, een 37-jarige man uit Utrecht, op onverklaarbare wijze ineens tegen de lantaarnpaal was aangereden. Hierop had hij de hulp van een vriend (gegevens onbekend) ingeroepen en besloten om de auto weg te duwen. De politie besloot de Utrechter aan een ademtest te onderwerpen. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken had; hij had 488 ug/l in zijn bloed (1.25 promille). De man is aangehouden en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Mestuitrijden verboden

SCHALKWIJK De politie ontving vrijdagmiddag een melding dat er mest uitgereden werd langs de Kanaaldijk Zuid. Daar aangekomen constateerden politiemensen inderdaad dat er illegaal mest geloosd werd. Het is verboden mest te verspreiden voor 1 februari. Daarnaast is het niet toegestaan om op bevroren grond mest aan te brengen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de eigenaar van de grond, een 57-jarige man uit Schalkwijk, tegen de bestuurder van de tractor, een 22-jarige man uit Werkhoven en tegen de opdrachtgever, een man (leeftijd onbekend) uit Schalkwijk.

Steekpartij op school

IJSSELSTEIN Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding dat er op een school aan de Hogedijk een steekpartij had plaatsgevonden. Een 15-jarige jongen uit Vianen raakte hierbij gewond.

De jongen uit Vianen had om nog onbekende redenen ruzie gekregen met een 14-jarig meisje uit IJsselstein en een 12-jarige jongen eveneens uit IJsselstein. Medewerkers van de school waren erin geslaagd de partijen te scheiden en ze apart te houden. Zij zijn overgedragen aan de politie. De 15-jarige jongen werd overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis met letsel aan zijn arm, rug en hoofd waar hij opgenomen werd. De politie heeft de verdachten voor het onderzoek in verzekering gesteld.