Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-01-2003 Persberichten districten stad Utrecht, 12.40 uur

Brand in flat

UTRECHT Omstreeks 01.30 uur zaterdagmorgen kregen de politie en de brandweer de melding dat er een brand was in een flat aan de Marco Pololaan. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ontruimden meteen acht naastgelegen woningen.

Zeven bewoners werden ondergebracht op het politiebureau op de Marco Pololaan. De stichting Salvage ontfermde zich over de bewoners. Een 59-jarige bewoner had last van ademhalingsproblemen en werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. De brandweer had omstreeks 02.10 de brand onder controle. Zij rukte uit met twee wagens en een ladderwagen. Het gebruikte water van de brandweer bevroor snel. Hiervoor is de RHD ingeroepen voor gladheidsbestrijding. De politie doet onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de brand. Nadat de brand meester was om 02.19 uur konden de bewoners weer terug in hun woning.

Verlichtingscontrole

UTRECHT De politie controleerde vrijdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur op de Amsterdamsestraatweg op fietsverlichting.

In totaal werden 61 bekeuringen uitgeschreven. 43 voor het helemaal niet voeren van fietsverlichting, 14 voor het niet voeren van achterlicht, 2 voor het rijden met een bromfiets op het fietspad, 1 voor het niet dragen van de helm en 1 voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat.

Aanhangercontrole

UTRECHT De politie voerde vrijdagmiddag een aanhangercontrole uit nabij de Jaarbeurs. In totaal werden 60 voertuigen met ladingen en aanhangers gecontroleerd. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor onder ander het overschrijden van de maximaal toegestane belading, niet functioneren van de remmen, verlopen APK, rijden zonder rijbewijs en niet kunnen tonen van rijbewijs en kentekenbewijs.

Gestolen brommer aangetroffen door aangever

UTRECHT Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de opdracht te gaan naar de Nijeveldsingel waar een 20-jarige vrouw uit Utrecht haar gestolen brommer had aangetroffen.

De brommer van de vrouw was op donderdag ontvreemd uit haar achtertuin. Op vrijdagmiddag zag een getuige iemand op de bromfiets rijden die erg veel leek op de gestolen brommer van de Utrechtse. Hij was de jongen op de bromfiets gevolgd naar de Nijeveldsingel. De Utrechtse werd erbij geroepen en herkende haar brommer. Hierop besloten zij de politie te bellen.

De politie controleerde de gegevens van de brommer en constateerde dat de vrouw de rechtmatige eigenaar moest zijn. Op dat moment kwam de jongen, een 17-jarige jongen uit Utrecht, die eerder op de brommer had gereden naar buiten. Hij is op last van de hulpofficier van justitie even later aangehouden. Bij doorzoeking in zijn woning trof de politie brommers en onderdelen van brommers aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Zij nam de goederen in beslag voor verder onderzoek. Tevens is een tweede verdachte, een 22-jarige Utrechter, aangehouden. Hij zou geregeld optrekken met de 17-jarige jongen. Ook bij hem werden diverse goederen vermoedelijk van diefstal afkomstig aangetroffen. Beide verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn later op de dag in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de goederen.