Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-01-2003 Persbericht Politie Limburg Zuid
Zaterdag 11 januari

District Maastricht

Maastricht Aanhoudingen ter zake opiumwet

Naar aanleiding van klachten uit de omgeving werd door de politie, in het bijzijn van de Rechter Commissaris een onderzoek ingesteld in een woning gelegen aan de Mockeborg in Maastricht. In de woning werden drie personen die zich bezig hielden met dealactiviteiten aangehouden. De drie verdachten zijn een 29 jarige man en een 23 jarige man beiden zonder vaste woon of verblijfplaats en een 25 jarige inwoner van Luik. In de woning werd een geldbedrag en een halve kilo heroïne aangetroffen. Geld en drugs zijn in beslag genomen.

De drie verdachten zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld.

Twee kopers, een man van 38 uit Holne (B) en een man van 31 uit Seraing (B), die even tevoren 5 gram heroïne hadden gekocht werden in de Bombeydaal aangehouden.

Maastricht Aanhoudingen

In de Helmstraat werd zaterdagochtend een 20 jarige Maastrichtenaar aangehouden. De man bemoeide zich met de bekeuring die een vriend ter zake wildplassen kreeg. Toen hij de agenten uitschold werd hij ter zake belediging aangehouden.

Een 19 jarige inwoner van Geleen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de markt aangehouden. Hij dreigde na een vechtpartijtje de agenten met het gooien van een blikje. Hij werd voor het opmaken van proces verbaal naar het hoofdbureau overgebracht. Een 21 jarige Geleendenaar die deze aanhouding wilde voorkomen werd eveneens aangehouden ter zake van bedreiging. Bij de aanhouding van deze verdachte, die zich verzette en waarbij pepperspray werd gebruikt, trachtte een groepje van ongeveer vier personen het aanhouden te voorkomen waarop de verdachte zich kon losrukken. Hij werd echter na een korte achtervolging in de kraag gevat.

Maastricht Medicijnen uit auto gestolen

Ten nadele van een huisarts werd op de Oeverwal in Maastricht een auto opengebroken. Uit het voertuig werd een bruine dokterstas gestolen. Naast het gebruikelijk doktersinstrumentarium bevonden zich in de tas medicijnen die bij ondeskundig gebruik gevaar voor de gezondheid kunnen opleveren. Het betreft ampullen met adrenaline en atropine en ampullen gevuld met glucanol, glucose en lanoxine.

Maastricht Inbraken

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning gelegen in de Kasteel Oostlaan in Maastricht. Na het vernielen van een raam verschafte men zich toegang. Gestolen werden twee Tv-toestellen, sieraden en een beurs met inhoud.

Vrijdagavond kreeg een woning aan de Sint Lambertuslaan ongewenst bezoek. Hier werd een raam geforceerd en vervolgen werden vrijwel alle ruimten doorzocht. Gestolen werden sieraden.

Houthem Aanhouding inbreker

Vrijdagavond omstreeks 23.45 uur meldden getuigen bij de politie dat iemand een raam vernielde van een pand aan de Stationsweg in Houthem en vervolgens naar binnen ging. Door de politie werd in het pand een 37 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangetroffen. De man, die onder invloed verkeerde, werd aangehouden en vervolgens ingesloten.

District Heerlen

Heerlen Aanhouding ter zake vernieling

Op het Pancratiusplein in Heerlen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 2.00 uur een 17 jarige knaap uit Heerlen aangehouden. Door agenten werd gezien dat de verdachte tegen een fiets stond te trappen. Tegen hem werd proces verbaal opgemaakt.

Heerlen Dronken snelheidsduivel

Door een patrouille in een onopvallende surveillanceauto werd vrijdagavond omstreeks 22.30 uur gezien dat een personenauto met hoge snelheid door de Heerlense Gasthuisstraat reed. Hierop werd de automobilist gevolgd. Op de kruising Groene Boord/St. Franciscusweg negeerde de bestuurder het rode verkeerslicht waarna hij zijn weg over de Molenberglaan met ruim 80 kilometer per uur voortzette.Op de Akerstraat verhoogde hij zijn snelheid tot 110 km/h. Via de Heesbergweg bereikte de bestuurder op de Heerlerbaan een snelheid van ruim 140 km/h. Op de Nijverheidsweg stopte de automobilist, een 32 jarige inwoner van Heerlen. De man werd door de agenten op zijn rijgedrag aangesproken. Hierbij bleek dat de man stevig gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1,2 0/00, ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid. De man werd aangehouden, zijn rijbewijs werd ingevorderd en de auto is in beslag genomen.

Een 32 jarige automobilist uit Heerlen werd in de Drieschstraat gecontroleerd. Hij bleek ook gedronken te hebben. De ademanalyse leerde een promillage 1.0 0/00. Het was de tweede keer in een week dat de man met een slok op achter het stuur werd aangetroffen. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

District Kerkrade

Landgraaf Inbraak in winkel

Een winkel in de Hoofdstraat in Landgraaf kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag ongewenst bezoek. Het slot van de toegangsdeur werd geforceerd. Gestolen werden een partij sigaretten en horloges.

Simpelveld/Vaals/Landgraaf Alcohol en verkeer

Zaterdagochtend, omstreeks 3.00 uur werd op de Huls in Simpelveld een automobilist uit Simpelveld gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.1 o/oo. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt.

In de Prins Bernhardlaan in Vaals werd een 21 jarige automobilist uit Vaals gecontroleerd. Ook hij blies een promillage van 1.1 o/oo. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt. Omdat de man niet beschikte over rijbewijs, autopapieren en identiteitsbewijs werd hij voor het vaststellen van zijn identiteit ingesloten.

In de Hoofdstraat in Landgraaf werd een 41 jarige automobilist uit Landgraaf gecontroleerd. Ook hier was alcohol in het spel. Tegen hem werd proces verbaal opgemaakt omdat hij een promillage van 1.2 o/oo blies.

District Sittard

Geleen Inbraak

Op vrijdagavond, omstreeks 19.00 uur, kreeg een pand gelegen in de Mauritslaan in Geleen ongewenst bezoek. Via een raam wist men zich de toegang te verschaffen. Gestolen werd een computer.

Buchten Alcohol en verkeer

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 1.30 uur, kwam een automobilist uit Buchten een patrouille via de verkeerde kant van een vluchtheuvel in de Dorpstraat tegemoet gereden. Hierop werd de man gecontroleerd. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Uit de ademanalyse bleek 0.7 o/oo. De man kreeg een proces verbaal.

Beek Inbraak bedrijf

Een bedrijf gelegen aan de Australielaan kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag ongewenst bezoek. Door getuigen werd gezien dat twee mannen, geheel donker gekleed, iets in een witte bestelbus laadden. Uit het onderzoek bleek dat men na het vernielen van een ruit het pand had betreden en dat drie sets autovelgen met banden werden gestolen.