Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland
Bij een woning aan de Zuiderzeestraatweg in Hattemerbroek werd gisteren in de namiddag een inbraak ontdekt. Men had een raam geforceerd en o.a. fotocamera's, lenzen en een playstation ontvreemd. De inbrekers hadden de hele woning doorzocht.

---

---

---
Een 33-jarige man en 30-jarige vrouw uit Harderwijk zijn gisterenavond in het centrum aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had even tevoren bij een drogist een flesje parfum gestolen en het signalement van het tweetal was aan surveillerende stadswachten doorgegeven. Deze troffen het tweetal in een winkel voor huishoudelijke artikelen aan, waarna zij door de politie werden aangehouden. Ook in deze winkel bleek men te hebben gestolen (bestek) en na het opmaken van een proces-verbaal zijn zij heengezonden.
---

---
Een 34-jarige automobilist uit Ter Apel is rond 21.05 uur in de bocht van de N 50 naar de A 28 in de gemeente Hattem in een slip geraakt. Eerst ramde hij een hectometerpaaltje en kwam met z'n auto in het besneeuwde gras terecht. Hier tolde het voertuig om z'n as en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Een passerende arts sloeg alarm en constateerde tevens, dat de bestuurder geen letsel had opgelopen. De auto is afgesleept.

---

---

---
De auto van een 21-jarige jongeman uit Heerde raakte omstreeks 21.55 zwaar beschadigd op de Eperweg in zijn woonplaats. Hij kwam uit de richting Epe en ter hoogte van de Keuterstraat raakte hij in de S-bocht in een slip en reed op een markeringsblok. Het carter van de auto sloeg lek en de olie kwam in het gras terecht. Met speciale korrels werd de vloeistof geabsorbeerd. De auto moest worden afgesleept.

---

---

---
Om 01.40 uur zagen agenten een jongeman met een passagier op de brommer, beiden zonder helm over de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek rijden. Toen men de bestuurder liet stoppen bleek er nog een passagier op de bromfiets te zitten. Het drietal kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm en de bestuurder bleek ook nog eens te hebben gedronken. Zijn promillage bleek
1.2 te zijn en agenten hebben de jongeman aan zijn ouders overgedragen en hen de risico's van het gedrag van hun zoon uitgelegd. Zij hadden begrip voor de handelswijze van de politie.

---

---

---
Even na 04.00 uur werd in Elburg een 21-jarige jongeman uit Friesland aangetroffen. De jongeman had het nodige aan bachus geofferd en bleek, ook gezien de weinige kleding die hij droeg, behoorlijk onderkoeld te zijn. Ambulancepersoneel heeft hem in een warmtedeken gepakt en hem overgebracht naar de locatie waar hij met een aantal voetbalvrienden het weekend zou doorbrengen. Hier is hij opgevangen en verder op temperatuur gebracht. Ook in Zutphen deed zich een vergelijkbare situatie voor.

De politie waarschuwt ervoor om in deze koudeperiode zeer voorzichtig te zijn met overmatig alcoholgebruik. Hierdoor kan men, al dan niet door een ongeval, onderkoeld raken waardoor vitale functies (hartslag en ademhaling) aangetast raken met alle gevolgen van dien. Ook is bevriezing van ledematen mogelijk.

Einde bericht

Anton de Ronde 055- 5482050