Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland
Allereerst dit bericht, wat zich OOK in Apeldoorn zou kunnen voordoen. Het gaat mij om de waarschuwing !

Even na 04.00 uur werd in Elburg een 21-jarige jongeman uit Friesland aangetroffen. De jongeman had het nodige aan bachus geofferd en bleek, ook gezien de weinige kleding die hij droeg, behoorlijk onderkoeld te zijn. Ambulancepersoneel heeft hem in een warmtedeken gepakt en hem overgebracht naar de locatie waar hij met een aantal voetbalvrienden het weekend zou doorbrengen. Hier is hij opgevangen en verder op temperatuur gebracht. Ook in Zutphen deed zich een vergelijkbare situatie voor.

De politie waarschuwt ervoor om in deze koudeperiode zeer voorzichtig te zijn met overmatig alcoholgebruik. Hierdoor kan men, al dan niet door een ongeval, onderkoeld raken waardoor vitale functies (hartslag en ademhaling) aangetast raken met alle gevolgen van dien. Ook is bevriezing van ledematen mogelijk.

---

---

---

Agenten zagen omstreeks 23.40 uur een auto met bevroren ruiten over de Marchantstraat rijden. Zij lieten de 36-jarige bestuurder stoppen en roken tevens dat hij gedronken had. Aan het politiebureau blies hij 1.3 promille en zijn rijbewijs is ingevorderd. Pv wordt opgemaakt.
---

---
Rond 01.00 uur werd een inbraak bij de bibliotheek aan de Zilverschoon gemeld. Men had een deur op grove wijze geforceerd en is er met ten minste 1 flat screen vandoor gegaan.
---

---

---
Een 57-jarige vrouw uit Heerde is omstreeks 02.05 uur bij een aanrijding op de A 50 betrokken geraakt toen zij in slaap viel en met haar auto in de middenberm kwam. Zij raakte hierdoor de macht over het stuur kwijt, sloeg met de auto over de kop en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De vrouw klaagde alleen over een pijnlijke nek en haar auto is afgesleept.
---

---

---
Drie jongemannen (22, 23 en 28) hebben de nacht in een cel doorgebracht. Rond 02.30 uur zag een getuige, dat een ruit van een telefooncel aan de Paslaan werd vernield. Het drietal liep verder door de binnenstad en via en mobieltje werd de politie op de hoogte gehouden van hun looprichting. Op de Hoofdstraat werden zij aangehouden en ingesloten. De getuige verdient een pluim.

---

---

---
Een 26-jarige man uit Beekbergen is ook in de cel beland. Hij gedroeg zich rond 02.55 uur zeer irritant op het Caterplein en wenste dit niet te verlaten ondanks vordering door de politie. Vanmorgen werd hij door een agent verhoord en kon zich niet veel van het gebeurde herinneren. Dat alcohol de oorzaak was zal duidelijk zijn en hij krijgt een boete voor de gepleegde overtreding.

---

---

---
Een 45-jarige Apeldoorner liep omstreeks 03.10 uur op de Arnhemseweg een flinke hoofdwond op. Hij was met twee vrienden wezen stappen en toen men op de fiets naar huis ging kwam de man te vallen. Hij is voor behandeling bij het ziekenhuis afgeleverd.

---

---

---
Een 21-jarige Apeldoorner is rond 03.45 uur aangehouden voor verboden wapenbezet. Agenten zagen, dat er in de binnenstad en opstootje ontstond en spoedden zich naar het gebeuren. Hier zagen zij de jongeman met een mes staan, dat hij snel in z'n zak stopte. Hij weigerde dit aan de politie af te geven, waarna hij voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie werd aangehouden. Hij werd ingesloten en is vanmorgen verhoord en krijgt pv.

Einde berichten

Anton de Ronde, 055- 5482050