Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland
Dit bericht wordt regionaal verspreid om te waarschuwen voor de risico's!

Even na 04.00 uur werd in Elburg een 21-jarige jongeman uit Friesland aangetroffen. De jongeman had het nodige aan bachus geofferd en bleek, ook gezien de weinige kleding die hij droeg, behoorlijk onderkoeld te zijn. Ambulancepersoneel heeft hem in een warmtedeken gepakt en hem overgebracht naar de locatie waar hij met een aantal voetbalvrienden het weekend zou doorbrengen. Hier is hij opgevangen en verder op temperatuur gebracht. Ook in Zutphen deed zich een vergelijkbare situatie voor. Hier kreeg de politie omstreeks 03.45 uur een melding dat er een bewusteloze man op de kruising Industrieweg/ Deventerweg lag. Ook hij had te veel gedronken, maar werd door een maat mee naar huis genomen.

De politie waarschuwt ervoor om in deze koudeperiode zeer voorzichtig te zijn met overmatig alcoholgebruik. Hierdoor kan men, al dan niet door een ongeval, onderkoeld raken waardoor vitale functies (hartslag en ademhaling) aangetast raken met alle gevolgen van dien. Ook is bevriezing van ledematen mogelijk.

---

---

---
Het rijgedrag van een 29-jarige man uit Zutphen was voor agenten aanleiding om de man omstreeks 22.30 uur op de Marspoortstraat te controleren. Naast de bestuurderstoel werd een ijzeren staaf aangetroffen en de passagiers droegen geen gordel. Bij een verder onderzoek werd in het handschoenkastje in een handschoen ook nog eens een dolkmes aangetroffen. De bestuurder is overgebracht naar het politiebureau en krijgt voor de Wet Wapens en Munitie een proces-verbaal. De inzittenden die geen gordel droegen kregen een bon.
---

---

---
Een 45-jarige man uit dieren raakte omstreeks 23.50 uur met zijn auto op de rotonde Harderwijkerweg - Coldenhovenseweg in Eerbeek in een slip. Hij gleed van de weg en zijn auto liep zware schade op omdat het voertuig op een markeringssteen terecht kwam. De auto is afgesleept.
---

---

---
Surveillerende agenten op de Graaf Ottosingel zagen, dat er op de Gerard Doustraat een ongeluk had plaatsgevonden. Er lag en auto op z'n kop en daarbij stonden enkele jongelui. Bij het zien van de agenten ging de bestuurder er vandoor. Hij was door de jongelui uit de auto gehaald en had kennelijk iets te verbergen. De identiteit van de bestuurder is bekend, maar hij werd (nog) niet thuis aangetroffen. De auto, die bij de aanrijding een verkeerszuil heeft geramd is afgesleept.

---

---

---

einde berichten

Anton de Ronde 055- 5482050