Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland
Even na 04.00 uur werd in Elburg een 21-jarige jongeman uit Friesland aangetroffen. De jongeman had het nodige aan bachus geofferd en bleek, ook gezien de weinige kleding die hij droeg, behoorlijk onderkoeld te zijn. Ambulancepersoneel heeft hem in een warmtedeken gepakt en hem overgebracht naar de locatie waar hij met een aantal voetbalvrienden het weekend zou doorbrengen. Hier is hij opgevangen en verder op temperatuur gebracht. Ook in Zutphen deed zich een vergelijkbare situatie voor.

De politie waarschuwt ervoor om in deze koudeperiode zeer voorzichtig te zijn met overmatig alcoholgebruik. Hierdoor kan men, al dan niet door een ongeval, onderkoeld raken waardoor vitale functies (hartslag en ademhaling) aangetast raken met alle gevolgen van dien. Ook is bevriezing van ledematen mogelijk.

---

---

---
Onbekenden hebben ingebroken in een woning aan de Maanstraat in Hengelo. Men forceerde een achterdeur en ging er met sieraden en een bankpas vandoor. Ook in Aalten werden bewoners van een woning aan het Plein Zuid de dupe van inbrekers. Hier ontdekte men omstreeks 22.35 uur, dat onbekenden via een raam op de eerste verdieping naar binnen was geklommen en geld uit een slaapkamer had gestolen. De hoogte van het bedrag is nog niet bekend. Ook aan de Terborgseweg in Doetinchem werd ingebroken. Onbekenden forceerden een raam van een bedrijf en namen een geldkistje met een gering geldbedrag weg.
Aan de Vincent van Goghstraat in Zelhem heeft men ook trachten in te breken. Hier forceerde men de poort die toegang geeft tot de tuin en maakte een paar detectielampen onklaar. Kennelijk is men gestoord want er heeft geen inbraak plaats gevonden.

Om 03.05 uur liep een 25-jarige man uit Ulft op de Hogeweg in zijn woonplaats tegen de lamp. Hij werd rijdend aangetroffen en bleek 0.9 promille aan alcohol op te hebben. Even later werd op de Europaweg in Doetinchem een 19-jarige plaatsgenoot van de vorige verdachte aangehouden. Ook hij had gedronken en had 1.0 promille. Beiden krijgen een bekeuring en een rijverbod.

Einde bericht
Anton de Ronde 055 - 5482050