Partij van de Arbeid

PERSBERICHT

PvdA-voorlichting

Binnenhof 1a

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Tel 070 - 318 3025/Fax 070 - 318 2800*

Den Haag, 9 januari 2003

Wouter Bos in gesprek met jongeren in Emmen en publieksgesprek in Groningen over gehandicaptenmanifest van de PvdA

Zaterdag 11 januari 2003 gaat Wouter Bos op campagne in Emmen en Groningen.

Het programma van Emmen ziet er als volgt uit:

De PvdA lijsttrekker gaat om 14.00 uur in gesprek met het winkelend publiek bij het winkelcentrum de Weiert in Emmen. Verzamelpunt is de ingang van V & D, bij de draaideur. Samen met kandidaat-kamerlid Niesco Dubbelboer en lokale PvdA-ers delen zij flyers uit. Van 14.45 tot 15.00 uur is er voor de pers gelegenheid tot het stellen van vragen.

Jan Troost, voorzitter van de CG-raad (chronisch gehandicaptenraad) en Fini de Paauw (voorzitter van het PvdA-netwerk gehandicaptenbeleid) vergezellen Wouter Bos de hele dag. Samen met de PvdA-lijsttrekker kijken zij in hoeverre de plekken die zij bezoeken toegankelijk, bereikbaar en bruikbaar zijn voor gehandicapten.

Om 15.00 uur gaat Wouter Bos in gesprek met jongeren in café de Brasserie, hoofdstraat 53. Onder leiding van Niesco Dubbelboer spreken de jongeren met Wouter Bos. Van 15.45 tot 15.55 uur is er voor de pers gelegenheid voor een interview.

Het programma in Groningen ziet er als volgt uit:

Van 17.00 tot 18.00 uur vindt er een publieksgesprek plaats met Wouter Bos in brasserie De Oude Wachtkamer, stationsplein 3 in Groningen. De pers is van harte uitgenodigd bij dit gesprek. Kandidaat-kamerlid Marjo van Dijken leidt het publieksgesprek. De voorzitter van het PvdA-netwerk gehandicaptenbeleid, Fini de Paauw, overhandigt het gehandicaptenmanifest aan Ruud Koole, PvdA-partijvoorzitter, en Wouter Bos. Beide heren geven kort een reactie. Ook zal Jan Troost, voorzitter van de CG-raad, reageert kort.

Daarna krijgt het publiek de gelegenheid om vragen te stellen aan Wouter Bos.

Om 19.45 uur is Wouter Bos uitgenodigd voor het avondeten bij studenten thuis in de Haddingestraat 41b in Groningen. Tijdens dit diner is het studentenhuis open voor de pers. Zeven studenten ontvangen de PvdA-lijsttrekker. Ze hebben allen verschillende politieke voorkeuren en gaan met de lijsttrekker in gesprek.