Reumafonds

home

Reumafonds weer in beweging bij Egmondloop 2003

Nationaal Reumafonds, 24 oktober 2002

Een Reumafondsteam loopt voor het tweede jaar mee aan de Nike halve marathon van Egmond op zondag 12 januari 2003. Minimaal vijf fondsmedewerkers en hun begeleidende team vestigen hiermee op sportieve wijze de aandacht op het belang van bewegen voor reumapatiënten.

Beweging en reuma
Vroeger dacht men dat beweging bij reuma de gewrichten beschadigde. Recente onderzoeken tonen anders aan: gedoseerde beweging onder deskundige begeleiding blijkt bij een aantal veel voorkomende vormen van reuma juist positief te werken. "Voor mij was het echt een openbaring dat ik door de training op een normale manier uit bed kan komen.", vertelt bijvoorbeeld een deelneemster aan het grote artrose-bewegingsonderzoek 'Hup met de Heup'.

Nike-Reumafonds prijsvraag
Om kinderen en volwassenen met reuma in heel Nederland te kunnen laten bewegen is nog veel geld nodig. Geld voor onderzoek en om bewegingsprogramma's verder te ontwikkelen en te verspreiden. Door mee te doen met de Nike-Reumafonds prijsvraag draagt u bij aan meer onderzoek naar de oorzaken en behandeling van reuma. In feite helpt u mensen bewegen. Bovendien maakt u kans op een van de mooie prijzen, die Nike beschikbaar stelt.