Partij van de Arbeid

Nieuws >> Diversen

PvdA-er van het jaar verkiezing

23-12-2002

Beste PvdA-er van 2003

Op 6 maart van dit jaar werden de nieuwe raadsleden gekozen. Men heeft dus bijna 9 maanden de tijd gehad om zich te profileren. Uiteindelijk komt het dus tot de geboorte van de beste PvdA-er van 2003. De prijs die de politicus tegemoet kan zien, is zeer bijzonder: hij mag namelijk de rest van de fractie op gebak trakteren. Zo gaat dat in een sociaal-democratie: de meest bejubelde schouders dragen de zwaarste lasten. Op 12 december 2003 tijdens de Nieuwjaarsreceptie zal de winnaar bekend worden gemaakt. Tot die tijd kunt u en de uwen op onze website stemmen. Let wel: als u eenmaal gestemd heeft, kunt u niet nog een tweede keer stemmen. Dit om sabotage te voorkomen.

Het wordt tijd dat we de vier genomineerden aan u voorstellen.

Lodewijk F. Asscher
. Hij is jong, snel en getalenteerd tot en met. Hij hoort het overal. Jezus, wat ben jij een talent! Kortom, hij wordt systematisch over het paard getild, zodat hij aan de andere kant zand kan happen. Maar voorlopig blijft de meester doctor in het zadel, zelfs toen wethouder Oudkerk hem een extra duwtje gaf door hem (met tranen in zijn ogen) tot het grootste talent te bombarderen die hij gezien had in zijn carrière.

Lodewijk is financieel specialist bij de PvdA, universitair docent aan de UvA, heeft een lieftallige vriendinnetje en woont in Oud Zuid. Onlangs is hij gepromoveerd en heeft hij een lederen tas van de fractie gekregen.

Tjalling B. Halbertsma

Hij is de grote roerganger. De man met de stippeltjesdas en de bretels. Menigeen is er van overtuigd dat hij eigenlijk een VVD-er is, maar Tjalling behoort niet eens tot de rechtervleugel van de PvdA. De Heinsbroek van de PvdA is hij dus niet. De suggestie alleen al doet de telg uit de Wiardi Beckman familie pijn.

Hoe hij het voor mekaar krijgt, weet niemand, maar de Fries (geboren in Snakkerburen, voorstad van Bartlehiem) weet zijn fractievoorzitterschap te combineren met het directeurschap van Wedge international en het vaderschap over het gezin in de Herman Heijermanslaan. Aan de ene kant hebben we die deftige, lichtelijk snobistische leider, maar aan de andere kant zien we ook een jongetje van 12 dat het liefst met treintjes speelt.

Peter Klerks

Hij heeft iets weg van een politieagent. Hij is streng, maar kan tegelijkertijd je beste vriend zijn. Hij is in 1958 geboren als Tilburger, maar voelt zich reeds lang Amsterdammer in al zijn haarvaten. Peter is goedgebekt, intelligent en schrijfvaardig. Als (senior)onderzoeker bij de Nederlandse politieacademie weet hij waarover hij praat. In Westerpark leerde hij het vak, maar al in zijn eerste jaar in de Gemeenteraad wordt hij genomineerd tot beste PvdA-er van het jaar.

Auke Bijlsma

De markantste man uit de Gemeenteraad gaat zijn tiende jaar in als raadslid. Als langstzittende is hem de eer te beurt gevallen om het voorzitterschap van de Raad over te nemen van burgemeester Cohen. De in 1946 geboren Seisbjirrummer maakte in het nu voorbije jaar vooral indruk met zijn ongelofelijke feitenkennis over de Noord-Zuidlijn. Hij was, volgens menigeen, niet alleen de woordvoerder, maar ook de meest toegewijde. Op het moment dat het gevecht tegen zijn ziekte het hevigst was, speurde Auke naar fouten en ongewisheden rondom deze metrolijn. Met zijn stok en zijn fanatieke ogen is deze bioloog (bij het NWO) een op zijn minst bijzondere verschijning. Zijn nominatie zal niemand verbazen.

Marcel Duyvestijn