Socialistische Partij


Natuur te duur? Kortzichtig bestuur!

10-01-2003 * Op 12 januari zal door de SP in alle provincies actiegevoerd worden door de grenzen van natuurgebieden symbolisch te markeren. Gebieden worden met een lint afgezet en er worden borden geplaatst met de tekst `Natuur te duur? Kortzichtig bestuur!' Samen met een gids, actievoerders en andere belangstellenden zal er een wandeling door het betreffende natuurgebied worden gemaakt.

De huidige regeringspartijen hebben flink bezuinigd op de aankoop van natuur. Kwalitatief en kwantitatief zal de natuur er onder CDA, VVD en LPF op achteruitgaan.

De plannen die er waren voor een ecologische hoofdstructuur liggen in de ijskast en de natuur die we hebben zal versnipperen. De kwaliteit zal achteruitgaan. De overheid gaat wel meer asfalt aanleggen, villawijken in natuurgebieden bouwen, maar heeft geen aandacht heeft voor iets dat voor latere generaties zo belangrijk is. Plekken waar dieren ongestoord kunnen leven en waar mensen in alle rust van kunnen genieten.

In de provincie Utrecht zal Kamerlid Krista van Velzen deelnemen aan de actie rondom Soesterberg in Utrecht en bij het natuurgebied de Rijssense Bossen in Overijssel. Ook de Vereniging Natuurmonumenten en Stichting Natuur en Milieu ondersteunen de actie en er zullen vertegenwoordigers van deze organisaties in Soesterberg aanwezig zijn. In Zuid-Holland is Kamerkandidaat Ingrid Dekker deelnemer aan de actie rondom de Nieuwkoopse Plassen.