Gemeente Apeldoorn

Nieuwjaarsconcert De Ereprijs

Het traditionele nieuwjaarsconcert van De Ereprijs vindt dit jaar plaats op zondag 12 januari in de Burgerzaal van het Stadhuis. De Ereprijs is een orkest van veertien muzikanten dat hedendaagse muziek ten gehore brengt. De muziekstukken die zondag te horen zijn, zijn gemaakt door componisten uit verschillende tijden. Het programma begint om 12.00 uur en duurt tot 14.00 uur.

Programma
Zondag wordt in een nieuwe instrumentatie het muziekstuk Mahagonny Songspiel ten gehore gebracht van Kurt Weill en Bertolt Brecht. Dit muziekstuk is gemaakt door studenten van de compositieafdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Daarnaast worden meerdere muziekstukken ten gehore gebracht met als thema Mahagonny Songspiel zoals Auf nach Mahagonny van Fernando Roncon Estrada te horen. Dit muziekstuk is geschreven tussen de twee wereldoorlogen en bedoeld als ontluchtingskanaal voor de alledaagse spanningen van die tijd. Verder staat een muziekstuk van componist Elizabeth Currie (Wer in Mahagonny blieb) op het programma. Het concert eindigt met Finale: Aber dieses ganze Mahagonny van Michele Bagaglio.

Het concert is een initiatief van De Ereprijs, de gemeente Apeldoorn, de provincie Gelderland en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Belangstellenden kunnen het concert gratis bezoeken.

Op 12 januari is tevens de presentatie van de cd de Ereprijs met werk van Martijn Padding, Jan-Bas Bollen, David Dramm en Hanna Kulenty.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1