Volleybal Vereniging SSS Barneveld

1/11/2003 Moeizame zege dames SSS.
SSS - Piet Zoomers/D 2: 3 - 2 setstanden 28 - 30, 13 - 25, 25 - 22, 25
- 19 en 15 - 8.

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar zijn de dames met een overwinning begonnen, maar dit is niet gemakkelijk gegaan. In de Lijsterhof moesten ze het opnemen tegen het tweede team van Piet Zoomers/D en na een moeizame wedstrijd stapten ze met een 3 - 2 zege van het veld. Voor deze wedstrijd kon SSS geen beroep doen op Diana Heining en haar plaats werd ingenomen door Marjolein Kraak van dames
2.

In het begin van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar nog redelijk in evenwicht en op 13 - 13 was er nog geen tekening in de strijd te zien. SSS speelde nogal moeizaam, maar slaagde er daarna toch in om naar 16 - 13 weg te lopen, maar lang hadden ze geen plezier van deze voorsprong. Piet Zoomers/D kwam weer langzij, maar op 24 - 23 had SSS het eerste setpunt in handen. Deze werd door Piet Zoomers/D weggewerkt, zoals ook de volgende 3 stuks. Hierna was het de Apeldoornse ploeg, die een setpunt kreeg, maar ook deze werd niet benut. Bij de volgende gelegenheid was het echter wel raak en zo ging de set met 30 - 28 naar Piet Zoomers/D.

Het verlies van deze set leek in het begin van de tweede set verlammend uit te werken op de dames van SSS, want binnen de korste keren stonden ze met 9 - 1achter. Niets scheen te lukken en coach Brand van Roekel trachtte het tij te keren door Annemieke de Groot voor Rianne van der Linden binnen de lijnen te brengen. Langzaam maar zeker kwam SSS iets terug in de wedstrijd, maar Piet Zoomers/D drukte door tot 20 - 8 op welke stand Titsia van de Brink voor Sabine Steinebach binnen de lijnen kwam. Vechtend om zich weer terug in de wedstrijd te knokken, behaalde SSS nog 5 punten in deze set, maar de winst was voor Piet Zoomers/D met 25 - 13.

In de derde set kwam Rianne van der Linde weer binnen de lijnen, maar deze keer voor Mirjam Schoemaker. Het blijven vechten in de voorgaande set, ondanks de grote achterstand, werd in deze set beloond, want al spoedig kwam SSS op een 11 - 9 voorsprong. Deze voorsprong bleef tot 22 - 19 gehandhaaft, waarna SSS doordrukte en de winst pakte met 25 - 22.

In het begin van de vierde set maakte de coach van SSS een fout met zijn opstellingbriefje, waarop hij het nummer van Sabine Steinebach had ingevuld in plaats van het nummer van Titsia van de Brink en zo moest Sabine in het veld komen en Titsia op de bank plaats nemen. Tevens had hij zijn speelsters twee plaatsen terug gedraaid. De beide eerste ralleys werden door de ontvangende partij gewonnen en bij de stand 1 - 1 werd Titsia van de Brink alsnog binnen de lijnen gebracht voor Sabine Steinebach. Met haar opslag zorgde zij ervoor de SSS naar 4 - 1 wegliep, maar lang hield de vreugde in het Barneveldse kamp niet aan, want op 6 - 6 was Piet Zoomers/D weer langzij. De dames van SSS rechtten hierna hun ruggen en punt voor punt liepen ze verder uit naar 16 - 11. Deze voorsprong behielden ze tot 23 - 19, waarna ze de set met 25 - 19 naar zich toe trokken.

Zo kon SSS zich opmaken voor een na twee sets niet meer verwachtte vijfde set en hierin namen ze al spoedig het initiatief. Via 6 - 3 werd op 8 - 4 van speelhelft gewisseld, waarna Hester Seton deze voorsprong via een goede service uitbouwde naar 11 - 4. Dit werd door SSS vastgehouden tot 14 - 8, waarna de service van Piet Zoomers/D in het net verdween en SSS de winst met 15 - 8 pakte.

Na afloop was coach Brand van Roekel blij met de overwinning. "We hebben vandaag geluk gehad dat we de winst nog gepakt hebben, want in de tweede set werden we compleet zoek gespeeld. We zaten compleet vast en als dat nog wat langer had geduurd, dan was de winst zeker bij Piet Zoomers/D terecht gekomen. De meiden hebben daarna echter geknokt voor wat ze waard waren, waarbij vooral Annemieke de Groot en Titsia van de Brink een positieve invloed hadden. Uiteindelijk mag je je handen dichtknijpen bij deze nipte voverwinning."