Volleybal Vereniging SSS Barneveld

1/12/2003 BMC/SSS verliest in Dordrecht
Dimplex/Ekspalvo - BMC/SSS 3-1 (25-23, 25-15,21-25,25-21)

BMC/SSS trekt aan het kortste eind.

Wederom liep BMC/SSS tegen een nederlaag aan, in Dordrecht was Ekspalvo de betere ploeg. De 'jonkies' uit Barneveld bleken niet opgewassen tegen het enthousiaste spel van de Dordrechtenaren.

Arjen Boonstoppel hield voor de wedstrijd een betoog wat er niet om loog, er diende punten te worden gehaald en dat kon wanneer zijn team zich aan de opdrachten hield en dat dan ook consequent uitvoeren. Hij stuurde de volgende spelers het veld in, Rob Bontje en Marc Klapwijk waren de hoofdblokkeerders, Renen Reinaerst en Hugo Rijken de passers, Niels Koomen de diagonaal en spelverdeler Erik Siebers. Norman Abraham fungeerde wederom als libero. OP de bank had ook Dirk Peek plaatsgenomen, hij nam de honneurs waar voor Wouter Klapwijk die thuis ziek te bed lag. SSS begon voortvarend en nam al snel een voorsprong van 2 punten. Het was Niels Koomen die met zijn fanatieke optreden het voorbeeld gaf voor zijn teamgenoten. Maar als snel bleek dat Ekspalvo zich niet zomaar naar de slachtbank wilde lijden. Iedere keer waren zij in staat om de achterstand weer om te buigen naar een gelijke stand. De stand bleef hierdoor gelijk opgaan. "Diagonaler blokkeren" gaf Boonstoppel als raad aan zijn team tijdens een time - out. Tobias van de Linde kwam in het veld voor de service en dat resulteerde in wederom een voorsprong 20-22. Op de stand 23-23 serveerde Jarno Timmerman zo hard waardoor de bal in één keer over het net kwam. Een passfout van Niels Koomen, de bal ging via Erik Siebers weer over het net, resulteerde niet in een voorsprong voor SSS maar bracht Ekspalvo op setpoint waarnaar de thuisploeg de set eenvoudig wist te winnen met 25-23.
SSS was door deze laatste balwisseling, in Barnevelds nadeel, geheel van slag. Misverstanden, spelers die elkaar in de weg liepen zorgde ervoor dat Ekspalvo snel kon uitlopen naar een enorme voorsprong van 10 punten. Er werd gewisseld bij SSS Tobias van de Linde kwam in het veld voor Niels Koomen, Erwin Woord voor Erik Siebers, Jarno Timmerman voor Hugo Rijken en Michael Olieman voor Rene Reinaerts. Ondanks service ace's van Timmerman en Bontje bleef de achterstand tien punten en Ekspalvo won met 25-15.
Het zestal spelers wat halverweg de 2e set in het veld stond bleef gehandhaafd en langzaam maar zeker vocht BMC/SSS zich terug in de wedstrijd. Een goede service beurt van Michael Olieman (2 ace's op rij) bezorgde SSS een voorsprong en de stand kwam op 14-20. De blokkering was weer bijna vanouds en zelfs de kleinste man van veld, Erwin Woord, blokkeerde een puntje. Even werd het nog spannend toen Arjen Boonstoppel een gele kaart kreeg voor spel ophouden maar zijn spelers dachten daar anders over en wonnen de derde set met 25-21. "Doorgaan op de ingeslagen weg, knokken voor ieder punt" was de boodschap van Arjen Boonstoppen aan het begin van het vierde bedrijf. Even leek het erop dat SSS deze boodschap niet had gehoord want Ekspalvo kon een voorsprong nemen van 3-1. Met Tobias van de Linde aan service kon de blokkering van SSS de stand weer gelijk trekken en even later door goed werk van Jarno Timmerman zelfs een voorsprong nemen (5-7). Deze voorsprong werd net als in de 1e set iedere keer weer teniet gedaan om vervolgens weer te een voorsprong te nemen van 2 punten. Hierdoor kon SSS niet echt los komen van Ekspalvo en de thuisploeg rook haar kansen. Bij de Barnevelders sloop er onzekerheid in het team, het wilde nog steeds niet echt lukken, Ekspalvo met inzet en enthousiasme sloop dichterbij om vervolgens een voorsprong te nemen en brak hierdoor het verzet aan Barneveldse zijde. Ekspalvo won verdiend de 4e set en daarmede de wedstrijd.
"Wat een teleurstelling, wij zijn schijnbaar niet in staat om wanneer wij goed spelen de verkregen voorsprong te verdedigen en uit te bouwen" was het commentaar van een zichtbare teleurgestelde trainer/coach Arjen Boonstoppel