Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 12-01-2003
1e persbericht van zondag 12 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na vernieling aangehouden
Op de Bennekelstraat is zaterdag om 18.50 uur een 40-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man had bij een woning aan de Bennekelstraat een ruit vernield. Hij mocht niet in de woning van de bewoner. Zij kenden elkaar vaag. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding maar pepperspray deed wonderen. De man werd ingesloten.

Eindhoven: Man met vals paspoort
In het casino in de Heuvel Galerie is zaterdag om 23.55 uur een 34-jarige Italiaan aangehouden. De man legitimeerde zich met een paspoort dat niet van hem was en hij wilde fiches opnemen met een creditcard die bij controle geblokkeerd bleek te zijn. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man bedreigt echtgenote
In de Elisabethtunnel is zondag om 1.00 uur een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zijn 42-jarige echtgenote in hun woning bedreigd en haar gsm vernield. De vrouw was daarna naar het politiebureau gegaan en hij had haar achtervolgd. De man is ingesloten. Man en vrouw zijn bezig met een echtscheiding. De man had gedronken.

Eindhoven: Man aangehouden na steekpartij
Op het Stationsplein is zondag om 4.55 uur een 21-jarige man uit Linschoten aangehouden. De man is mogelijk betrokken bij een vechtpartij in een horecazaak aan het Stationsplein. Bij die vechtpartij werd een 17-jarige jongen uit Venray met een mes in de buik gestoken. Het slachtoffer is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Alcoholcontrole
De politie van Stratum en Gestel heeft tussen zaterdag 23.30 en zondag 5.30 uur een alcoholcontrole gehouden. Op de Hoogstraat, Karel de Grotelaan, Aalsterweg en Geldropseweg werden 434 bestuurders gecontroleerd. Negen bestuurders hadden gedronken. Vier van hen kregen een boete en tegen vijf wordt proces-verbaal opgemaakt. Zeventien politiemensen deden mee aan de controle.

Eindhoven: Bestuurder onder invloed
Op de A67 is zondag om 4.40 uur een 51-jarige Helmondse automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. De man blies 1,1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs had hij in november van het vorige jaar al ingeleverd.

Eindhoven: Winkeldief aangehouden
Zaterdagavond is een 23-jarige man uit Beverwijk aangehouden en ingesloten. De man werd gezocht voor een winkeldiefstal op 6 oktober 2001. Hij nam toen enkele flessen drank weg in een supermarkt aan de Woenselse Markt. Toen een personeelslid hem daarop aansprak sloeg en schopte hij hem.

Helmond: Man met pillen aangehouden
Op de Steenweg is zondag om 2.10 uur een 20-jarige man uit Helmond aangehouden. Personeel van een horecazaak ontdekte dat de man pillen bij zich had en waarschuwde de politie. De 20 pillen zijn in beslag genomen en de man is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Twee winkeldieven aangehouden
In een winkel aan de Engelseweg zijn zaterdag om 16.05 en 16.35 uur twee Eindhovenaren van 23 en 19 jaar oud aangehouden. De 23-jarige werd door personeel van de winkel betrapt toen hij enkele tangen wilde meenemen. Hij verzette zich tegen de aanhouding. Tijdens het tumult van de aanhouding liep de 19-jarige met enkele goederen zonder te betalen voorbij de kassa. Hij kon even later buiten de winkel aangehouden worden. Beiden zijn de cel ingegaan.

Helmond: Onder invloed
Zondag om 3.45 uur is op de Marktstraat een 23-jarige Helmonder betrapt op het rijden onder invloed in een auto. Hij blies bijna 2 promille en moest het rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Man aangehouden bij vechtpartij
Op de Prins Bernhardstraat is zondag om 3.05 uur een 41-jarige man uit Asten aangehouden. De politie was ter plaatse geroepen omdat er gevochten werd. De vechtenden werden gescheiden maar de 41-jarige verdachte wist van geen ophouden en viel een andere man aan. Hij werd aangehouden, maar verzette zich. Zijn 16-jarige zoon probeerde de aanhouding te verhinderen, maar werd weggestuurd. Hij kwam echter steeds terug en werd ook aangehouden. Vader is de cel ingegaan, de zoon kon na verhoor naar huis.

Nuenen: Inbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Beth van de Rijtlaan. Aan de achterkant van de woning is een raam opengebroken. Er zijn enkele gouden ringen, een gsm en wat geld weggenomen.

Valkenswaard: Fietsendief gepakt
Op de Vasco da Gamastraat is zondag om 2.20 uur een 17-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden. Hij had op de Kromstraat een fiets weggepakt. Na verhoor kon de jongen naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Boete voor rijden onder invloed
Op de Burgemeester van Hoofflaan is zondag om 1.50 uur een 47-jarige Veldhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 0,6 promille en kreeg een boete van 190,=.