Politie Twente


Persberichten Politie Twente van
Marloes Nollen,
053-4556049

Twente:

Aanrijding met letsel
03-004401
Tubbergen
vrijdag 21.00 uur
Op de Almeloseweg in Tubbergen vond een eenzijdig verkeersongeluk plaats. Een 48-jarige inwoonster van Tubbergen reed in haar auto van Tubbergen naar Almelo. In een bocht verliest zij door de gladheid de macht over het stuur en komt iets verder tegen een boom tot stilstand en raakt bekneld. Ze is door de brandweer uit haar auto bevrijd en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De Almeloseweg is van 21.00 tot 22.30 uur afgesloten geweest vanaf de verkeerslichten (Tubbergeresweg) tot de rotonde in Harbrinkhoek.

Rijden onder invloed
03-004022
Vriezenveen
Vrijdag 01.25 uur
Op de Koningsweg in Vriezenveen werd een 42-jarige automobilist uit Vriezenveen tijdens een verkeerscontrole gevraagd om een blaasproef af te leggen. De blaasproef wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies 355 u/gl, 0,85 promille. Tegen hem wordt pv opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-004439
Hengelo
Zaterdag 00.38 uur
Tijdens een verkeerscontrole op de Enschedesestraat werd een 49-jarige automobilist uit Hengelo gevraagd om een blaasproef af te leggen. De automobilist blies 350 u/gl, 0,80 promille. Hij bleek dus onder invloed van alcohol te zijn. Tegen hem wordt pv opgemaakt.
Rijden onder invloed
03-004373
Enter
Vrijdag 20.58 uur
Op de Rijssenseweg in Enter werd een 41 jarige automobilist staande gehouden, omdat deze zonder verlichting reed. De bestuurder werd gevraagd om een blaasproef af te leggen. Op het ademanalyseapparaat blies hij 295 ug/l, 0,70 promille. Procesverbaal werd opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-004435
Hengelo
Zaterdag 00.13 uur
Tijdens een alcoholcontrole op de Enschedesestraat werd een 49-jarige automobilist uit Hengelo gevraagd om een blaasproef af te leggen. De blaasproef wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies 485 ug/l, 1,10 promille. Tegen hem wordt pv opgemaakt.


Rijden onder invloed
03-004442
Haaksbergen
Zaterdag om 00.38 uur
Op de Mozartstraat werd een 28-jarige automobilist uit Haaksbergen staande gehouden. Hij werd verzocht om een blaasproef af te leggen. De blaasproef wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies 375 ug/l, 0,90 promille. Tegen hem wordt pv opgemaakt.


Diefstal uit auto
03-004243
Enschede
Vrijdag om 14.50 uur
Er komt een 32-jarige man uit Enschede aan het bureau met de mededeling dat er in zijn auto die geparkeerd stond op het Miro-terrein was ingebroken. Hij gaat vervolgens terug naar zijn auto om de autopapieren die hij nodig heeft voor de aangifte op te halen. Zijn vrouw is bij de auto blijven staan en ziet dat een man aandachtig in alle auto's op het parkeerterrein kijkt. Ze ziet dat de man een plastic tas in de hand heeft waar mogelijk draden van een autoradio uitsteken. De eigenaar van de auto belt dan met de politie. De politie rijdt richting het Miro-terrein en kan de verdachte aanhouden. In de plastic tas zaten inderdaad de gestolen spullen uit de auto. De verdachte wordt meegenomen naar het hoofdbureau en in verzekering gesteld.

Aanrijding met letsel
03-004508
Borne
zaterdag 08.54 uur
Op de Hosbekkeweg in Borne vond een eenzijdig verkeersongeluk plaats. Een 38-jarige inwoonster uit Enschede reed in haar auto komende uit de richting van de Kluft richting Bornerbroeksestraat. In een bocht naar rechts verliest zij door de gladheid de macht over het stuur en belandt links van de weg op de kop in de sloot en raakt bekneld. Ze is door de brandweer uit haar auto bevrijd en met diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo, waar zij 1 nacht ter observatie moet blijven.

Aanrijding met letsel
03-004801
Almelo
Zondag 01.43 uur
Op de kruising Henriette Roland Holstlaan en de Weezebeeksingel vond een verkeersongeluk plaats. Een 36-jarige man uit Almelo reed in zijn auto over de Henriette Roland Holstlaan in de richting van de Rijksweg A35 en negeerde vermoedelijk de rode verkeerslichten. Gevolg hiervan was dat de voorzijde van zijn auto tegen de rechterflank van een auto botste die uit de tegengestelde richting kwam. Deze auto kwam daardoor op de linkerzijkant te liggen. De auto werd met behulp van de brandweer op de wielen gezet en de twee inzittenden (een echtpaar uit Den Ham, man 62, vrouw 60) werden uit de auto bevrijd. Beiden werden met de ambulance voor nader onderzoek overgebracht naar het Twenteborg-ziekenhuis. De 36-jarige man uit Almelo werd ook per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, in eerste instantie naar de eerste hulp in Almelo, maar gezien de drukte daar werd hij overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. Tijdens de rit stapte de man nog uit de ambulance en probeerde te vluchten. Echter, door politiemensen die de ambulance volgden kon de man weer worden overmeesterd en werd de rit vervolgd. Op de eerste hulp van het ziekenhuis in Hengelo werd hij behandeld aan zijn verwondingen. De man weigerde medewerking aan een ademtest. Hierop werd hij op het politiebureau in Almelo ingesloten en zal hij verder moeten worden gehoord.


Diefstal uit winkel
03-004333
Enschede
vrijdag 17.31 uur
Er kwam een melding binnen dat het personeel van een supermarkt gevestigd aan de Kuipersdijk een winkeldief achtervolgden. Ter hoogte van de Sumatrastraat gaf de dief de tas met gestolen goederen terug en maakte zich uit de voeten. Hij vluchtte een pand in. De politie kon de man even later in dit pand aanhouden. De verdachte, een 34-jarige man uit Enschede, is meegenomen naar het bureau. Hier is hij verhoord en heengezonden.