Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2003 Persberichten districten stad Utrecht, 11.40 uur

Vechtpartij op Neude

UTRECHT Omstreeks 23.30 uur zaterdagavond werd de politie gestuurd naar het Neude waar een vechtpartij zou plaatsvinden. Enkele minuten later was de politie ter plaatse en trof twee groepen mensen aan die onenigheid met elkaar hadden gehad.

Een 25-jarige vrouw uit Utrecht wees een 20-jarige vrouw uit Utrecht aan omdat zij haar geslagen zou hebben. Hierop werd de 20-jarige vrouw boos en sloeg de 25-jarige vrouw onder de ogen van de politie. Zij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Een 27-jarige man uit Utrecht,die bij de 25-jarige vrouw hoorde, wees vervolgens een 23-jarige man uit Houten aan (hij hoorde bij de 20-jarige vrouw) die hem geslagen zou hebben. Beide mannen hadden bloed op hun gezicht. Hierop is ook de Houtenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 25-jarige vrouw uit Utrecht, de 27-jarige man uit Utrecht en een vriendin van hun, een 27-jarige vrouw uit Utrecht, deden aangifte van mishandeling. De aanleiding van de ruzie is onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding

UTRECHT Surveillerende politieagenten zagen zaterdagmiddag rond 16.15 uur in de parkeergarage aan de Stationsstraat een 37-jarige man uit Utrecht die op de grond zat. Aangezien de man zich op verboden terrein bevond, controleerden zij hem. Hij had een kleine hoeveelheid drugs bij zich. Dat is in beslag genomen. Op het politiebureau bleek dat hij nog gesignaleerd stond. Hij is ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het zich ophouden op verboden terrein en het openlijk gebruiken van harddrugs.

Derde verdachte steekpartij IJsselstein aangehouden

UTRECHT / IJSSELSTEIN Rond 17.00 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens met een motor liepen langs de Nedereindseplas.

De politie trof de jongens met de motor op het fietspad richting IJsselstein aan. Bij het zien van de agenten, lieten de jongens de motor vallen en renden er snel vandoor. De agenten waren sneller en hielden de jongens, 16 en 17 jaar, beiden uit IJsselstein, aan. De motor bleek van diefstal afkomstig te zijn. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en zijn in verzekering gesteld.

De 17-jarige jongen bleek bovendien verdachte te zijn van de steekpartij die vrijdagmiddag plaatsvond in een school aan de Hogedijk in IJsselstein. De eerder aangehouden verdachten, een 14-jarige meisje uit IJsselstein en een 12-jarige jongen uit IJsselstein zitten nog vast. Alle drie worden morgen voorgeleid bij de officier van justitie.

Dronken man rijdt door rood

UTRECHT Rond 23.15 uur zagen politieagenten die surveilleerden in een onopvallend voertuig, een automobilist bij de St. Jacobstraat linksaf de busbaan oprijden. Dit is verboden en zij besloten achter de man aan te rijden. Op het Neude reed de automobilist bovendien door rood.

De agenten volgden de man en konden hem op de Domstraat een stopteken geven. Toen de man, 28 jaar uit Soest, uit zijn auto stapte, roken de agenten een sterke alcohollucht. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau voor verhoor. Hier bleek uit de ademanalyse dat de man 455u/gl in zijn bloed had ( 1.10 promille). Bovendien had hij een ongeldig rijbewijs bij zich. Hierop is het rijbewijs van de man voor onderzoek ingevorderd. De man is later in de nacht heengezonden met twee bekeuringen: rijden door rood licht en rijden over de busstrook. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 4 uur en zal hij zich moeten verantwoorden voor de rechter voor het rijden onder invloed.

Oproep getuigen van berovingen
UTRECHT Rond 12.15 uur zaterdagmiddag werd een 39-jarige vrouw uit Amersfoort in een winkel aan de Winthonlaan van haar tas beroofd.

De vrouw werd in de winkel aan de kant geduwd en haar tas werd van haar schouder gegrist. Zij rende nog achter de man aan, maar verloor hem uit het oog. Signalement van de man: normaal postuur, 1.65 tot
1.80 meter lang, zwart en kort steil haar; hij droeg donkere kleding.

De politie vraagt getuigen, die gezien het tijdstip en de drukte in de winkel, iets gezien hebben contact op te nemen met het Jeugdteam, via 0900-8844.

UTRECHT Rond 20.15 uur werd een 26-jarige man uit Utrecht op de Marshalllaan van zijn laptop beroofd.

De man stapte uit bij de halte van de bus en liep richting de Van Heuven Goedhartlaan. Onderweg voelde hij ineens een harde ruk aan zijn laptoptas. De man liet niet zomaar zijn tas los, maar uiteindelijk lukte het de verdachte toch om de laptoptas uit zijn handen te trekken.

Signalement van de verdachte: man van ongeveer 1.75 meter lang, normaal postuur; hij droeg een donkere spijkerbroek, een zwart half lange jas en een zwarte gebreide muts. Hij had zware wenkbrauwen en een opvallend haakse neus.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen met het Jeugdteam via 0900- 8844.