Politie Midden- en West Brabant

Twee gewonden bij aanrijding in Oudenbosch

Bergen op Zoom, 12-1-2003

Bij een aanrijding op de Markt in Oudenbosch tussen een personenauto en een groep fietsers zijn op zondag 12 januari 2003, omstreek 2.30 uur twee personen gewond geraakt. De bestuurder, een 31-jarige man uit Oudenbosch, meldde zich ongeveer 20 minuten na de aanrijding bij de politie. De man bleek gedronken te hebben.

De bestuurder van de personenauto reed vermoedelijk met hoge snelheid over de Markt, waar hij een groep fietsers passeerde. Hij raakte daarbij met de rechtervoorkant van de auto een fietsster die aan de buitenkant van de groep fietste. Bij haar achterop zat een passagier. Beiden kwamen ten val tegen een geparkeerde auto. De bestuurster, een meisje uit Hoeven brak daarbij haar been. De passagier, een 19-jarige man uit Hoeven liep schaafwonden en een hoofdwond op. De automobilist reed daarna met vermoedelijk hoge snelheid de Venkelstraat in.

De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. In verband met de hoeveelheid alcohol die hij heeft genuttigd is zijn rijbewijs ingevorderd. Zijn auto wordt technisch onderzocht. In overleg met de officier van justitie zal bekeken worden of de auto in beslag wordt genomen. De politie stelt vandaag een verder onderzoek in en zal daarbij nog een groot aantal mensen horen. Gezien het rijgedrag van de man is de politie op zoek naar mensen die de auto na de aanrijding in de Venkelstraat hebben gezien. Zij kunnen zich melden bij de politie in Oudenbosch, telefoon 0900-8844.

Bron: Enny de Wit