Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 12-01-2003 Mediaberichten 12 januari (12.45 uur)

WEERT Aanhouding verdachte na mishandeling

WEERT Een 31-jarige Eindhovenaar is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden na een vechtpartij. Net voor 02.00 uur was de politie getuige van een vechtpartij tussen twee mannen op de Oelemarkt. Een 33-jarige Weertenaar verklaarde aan de politie dat hij na het naar buiten lopen vanuit een café door de onbekende man werd aangevallen. Hij is meerdere malen geslagen door zijn belager. De aanwezige politie arresteerde de verdachte. Deze verzette zich hevig tegen de aanhouding. Na het gebruik van pepperspray kon de verdachte alsnog naar het politiebureau worden overgebracht. Tijdens het transport gaf de verdachte een politieman een kopstoot. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

VENLO Verkeersovertredingen; 305 euro boete

VENLO Zaterdagavond was een politiepatruille getuige van een automobilist die meerdere verkeersregels overtrad. Rond 20.30 uur zagen de agenten de verdachte met hoge snelheid over de Tegelseweg rijden. Hij negeerde twee rode verkeerslichten en reed over de busstrook. Zowel de 23-jarige bestuurder uit Venlo als de bijrijder droegen geen autogordel. Tijdens de controle bleek dat de man ook nog voor 52,50 aan verkeersboetes had openstaan. In totaal moest de man een bedrag van 305 euro betalen voor de diverse overtredingen (inclusief de openstaande boetes).

MAASBREE Verkeersgewonde

MAASBREE Een 65-jarige vrouw uit Horst is zaterdagmiddag na een verkeersongeval ter observatie opgenomen in het Venlose ziekenhuis.

Rond 16.00 uur stak een 42-jarige man uit London met zijn auto het kruispunt Middenpeelweg Rijksweg 67 over. Hij verleende geen voorrang aan een 65-jarige Horstenaar die samen met zijn vrouw over de Middenpeelweg reed. De Engelsman verklaarde dat hij wel naar links had gekeken. Hij had er echter geen rekening mee gehouden dat er verkeer van rechts kon naderen. Een aanrijding tussen beide autos was het gevolg. De vrouw had na de aanrijding pijn op de borst. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar ze ter observatie voor een nacht is opgenomen.