Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 12 januari 2003

Dagelijkse berichten

Leek: race-eend op de bon
Een 20-jarige man uit Boazum is zaterdagochtend op de Rijksweg A7 bekeurd voor te hard rijden en andere overtredingen. De Fries reed in een 2CV, model eend, op het onderstel van een ander type Citroen. Naast de snelheidsovertreding bleek dat het voertuig enkele technische gebreken had. De bestuurder moet zijn voertuig technisch aanpassen. De man kreeg meerdere bekeuringen uitgereikt.

Middelstum: man aangehouden voor mishandeling
De politie heeft zaterdagochtend een 27-jarige man uit Middelstum in de Johan Lewestraat aangehouden voor mishandeling. De man had in de woning van zijn 27-jarige ex-vriendin ruzie gekregen met zijn ex. Toen de vader van de vrouw, een 53-jariger man uit Groningen, tussen beide kwam, kreeg hij klappen van de Middelstumer. De gealarmeerde politieagenten hielden vervolgens de man aan. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Winschoten: gevelbedekking van woonflat laat los Op het Israelplein is zaterdagmiddag een plaat van de gevelbedekking van een woonflat gebroken en gedeeltelijk gevallen. Een timmerman constateerde dat twee andere glazen platen op spanning stonden, waarna de hoofdingang van het winkelcentrum door de politie werd afgezet. Alle platen, die op spanning stonden, werden ingeslagen. Hierop kon de hoofdingang van het winkelcentrum weer vrijgegeven worden.

Wedde: man zwaar gewond na ongeval
Een 27-jarige man uit Blijham is zaterdagnacht op de Hoornderweg zwaar gewond geraakt, nadat hij in een bocht met zijn auto tegen een boom was gebotst. De Blijhammer reed vermoedelijk te hard en is in de bocht rechtdoor gereden. Het slachtoffer zat bekneld in zijn auto en wist de brandweer hem uit het voertuig te bevrijden. De man is met meerdere botbreuken naar het ziekenhuis vervoerd. De politie rook alcohol bij de bestuurder. In het ziekenhuis werd later een bloedproef van de Blijhammer afgenomen. Deze proef moet uitwijzen of hij inderdaad te veel heeft gedronken. De zwaar beschadigde auto werd afgesleept.

Lauwerzijl: alcomobilist aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht in een horecagelegenheid in Munnekezijl een 30-jarige man uit Munnekezijl aangehouden voor rijden onder invloed. De man was korte tijd eerder op de Stadsweg in Lauwerzijl met zijn auto de bocht uitgevlogen. De man was vervolgens naar de bar gegaan. Omdat de bestuurder geen blaastest kon afleggen, werd een bloedproef afgenomen. De man moest tevens zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Onstwedde: Pekelder aangehouden voor vernieling De politie heeft zaterdagnacht in de Dorpsstraat een 16-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor vernieling. De Pekelder stond in een groepje jongeren en vond het nodig om een bord van twee palen af te schoppen. Politieagenten zagen de vernieling gebeuren en konden de jongen aanhouden. Hij is ingesloten.

Hele regio: zestien aanrijdingen door gladheid
In de gehele provincie hebben door ijzel en gladheid op de wegen zestien ongevallen met schade voorgedaan. Vooral de A7 ter hoogte van Scharmer was heel glad en ontstonden binnen een half uur zeven ongevallen. In overleg met Rijkswaterstaat werd dit weggedeelte tijdelijk afgesloten. In de hele provincie bleek het verraderlijk glad te zijn. Bij al deze ongevallen raakte geen enkele autobestuurder gewond.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling
In een horecagelegenheid aan de Aweg heeft de politie zaterdagavond een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot zware mishandeling. De Stadjer had onenigheid gekregen met twee plaatsgenoten in de leeftijd van 43 en 70 jaar. De verdachte gooide een stoel naar de 43-jarige en de 70-jarige kreeg een klap met een glazen voorwerp op zijn hoofd. Beide slachtoffers zijn ter plaatse behandeld. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: Stadjer met harddrugs aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht in een horecagelegenheid op de Grote Markt een 19-jarige man uit de stad aangehouden. De verdachte had aan bezoekers van de horecagelegenheid pillen verkocht. De gewaarschuwde politie trof bij de verdachten tientallen op XTC gelijkende pillen aan. Volgens de verdachte gaat het inderdaad om XTC-pillen. De Stadjer is ingesloten.

Groningen: schaatsen ondanks onbetrouwbaar ijs
De politie heeft zaterdagmiddag ongeveer 40 mensen van het ijs op het Hoornsemeer gestuurd, omdat het ijs op meerdere plekken onbetrouwbaar is. Een vrouw was reeds door het ijs gezakt. De politie constateerde dat er al diverse wakken waren. Het Meerschap waarschuwt mensen middels borden dat het ijs onbetrouwbaar is.

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft zaterdagochtend op de Friesestraatweg een snelheidscontrole gehouden. Er werden 988 voertuigen gecontroleerd, waarbij 27 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/uur, waar de maximum toegestane snelheid 80 km/uur bedraagt. Alle overtreders krijgen een bekeuring.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)