Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Een 54-jarige Apeldoorner is zaterdagmorgen (09.00 uur) zijn auto kwijt geraakt toen hij het voertuig met draaiende motor voor zijn woning aan de Arnhemseweg even alleen liet. Hij wilde de ruiten ontdooien en liep nog even naar binnen. Op dat moment zag de dief kans om er met zijn auto vandoor te gaan. Het gaat om een witte Opel Astra, gekentekend ZG-RN-98.


---

---

---
Een nog onbekende inbreker heeft vannacht zeker een nat pak opgelopen toen hij na een inbraak door het ijs zakte. Vanmorgen werd bij een bedrijf aan de Sleutelbloemstraat ontdekt, dat er was ingebroken. De onbekende heeft na het vernielen van twee ruiten een flatscreen gestolen. Aan de hand van de aangetroffen sporen is hij vervolgens naar een vijver achter het bedrijf gelopen. Waarschijnlijk wilde hij naar de overzijde richting de Hoorbloem, maar zakte hierbij door het ijs. Kennelijk was hij hierdoor zo gefrustreerd, dat hij het flatscreen op het ijs achter liet. Misschien heeft iemand de doorweekte dief gezien ?


---

---

---
Een 86-jarige Apeldoorner kwam vanmiddag omstreeks 14.30 uur door het ongelijke wegdek op de Stationsstraat te vallen. Hierbij kwam hij onder een langzaam rijdende stadsbus terecht en klaagde over pijn aan o.a. zijn schouder en heup. De man werd tijdelijk opgevangen in een politiebusje omdat beide ambulances waren ingezet (met een spoedrit o.a. bij een onwelwording). Een marktkoopman stond een slaapzak af om de man warm te houden en na enige tijd werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn letsel is verder niets bekend.

---

---

---
Een automobilist belde omstreeks 21.20 uur met de politie en meldde, dat hij komende vanaf Arnhem over de A 50 achter een dronken automobilist reed. De man zou met zijn auto de hele rijbaan nodig hebben. Agenten gingen op zoek naar de auto en deze werd uiteindelijk op bij benzinestation De Somp aangetroffen. De auto stond met draaiende motor terwijl de bestuurder lag te slapen. Nadat hij wakker was gemaakt kwam de alcohollucht uit de auto en werd hij meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij 2.4 promille en zijn rijbewijs is dan ook ingevorderd.
---

---

---
Twee jongens van 13 en 17 werden omstreeks 21.50 uur op de Kayersdijk aangehouden door de politie, nadat een getuige had gezien dan zij een fiets bij het station hadden gestolen. Het tweetal werd voor verhoor naar het politiebureau gebracht en de benadeelde zal helaas en lege plek in de fietsenstalling treffen, maar als hij aangifte komt doen krijgt hij de fiets direct terug.

---

---

---
Vakantiegangers uit Vlaardingen ontdekten bij terugkomst in hun vakantiehuisje (22.25 uur)in Hoenderloo dat er was ingebroken. Een raam van het huisje was geforceerd en de dieven hadden kleding, een fotocamera en videocamera meegenomen.

---

---

---
Een 43-jarige Apeldoorner heeft vannacht zijn rijbewijs mogen inleveren omdat hij met 1.8 promille alcohol in de auto op de Zwolseweg werd aangetroffen. Het rijgedrag van de man viel surveillerende agenten op, waarna zij besloten hem te controleren.

---

---

---
Voor de tweede maal is dit weekend ingebroken bij de bieb aan de Zilverschoon. Rond 05.00 kreeg de politie een inbraakmelding door en bij de komst van de agenten bleek ook nu weer een deur te zijn geforceerd en had men het op een flatscreen voorzien. Deze bleef achter. Even daarvoor was er ingebroken bij het jongerencentrum aan de Sluisoordlaan. Hier forceerde men een raam en ging er met een playstation vandoor. De politie vermoedt, dat het hier om dezelfde verdachte gaat.