Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

De politie stelt een onderzoek in naar de gewelddadigheden die in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een horecagelegenheid aan de Markt in Silvolde plaats vonden. De eigenaar van de lokaliteit zag dat jongeren terrasstoelen weg namen en naar buiten en sprak hen hier op aan. Direct kon hij enkele klappen incasseren, waarbij hij een bloedende lip opliep. Een 18-jarige medewerker zag het gebeuren en schoot zijn baas te hulp. Ook hij kreeg direct een kaakslag.
Gelukkig werd de identiteit van de jongeren via getuigen bekend en zij zullen worden verhoord.

---

---

---
Een jongeman werd omstreeks 13.00 uur op de Snelliusstraat in Winterswijk zonder helm op een
bromfiets aangetroffen, waarna de agenten hem lieten stoppen. Hij bleek 14 jaar te zijn en had net een snelle uitlaat op de brommer van zijn jarige zus gemonteerd. De bromfiets bleek bij controle opgevoerd te zijn. Voor dit feit en het niet dragen van een helm werd een bekeuring uitgeschreven. De andere feiten kreeg hij i.v.m. de verjaardag kwijtgescholden.
---

---

---
De politie in Borculo zoekt contact met de eigenaar van een vrij grote lichtbruine jachthond met enkele witte spikkels. Het dier is waarschijnlijk gewond thuis gekomen. Het stak omstreeks 19.00 uur de Ruurloseweg over en werd aangereden door een 36-jarige automobilist uit Borculo. De hond hoort waarschijnlijk in de omgeving Galgenveld/Borculoseweg/Platvoetsdijk thuis.
---

---
========================================Onbekenden hebben rond 20.15 uur de autosleutels van de keukentafel gevist van een 49-jarige inwoner aan de Grotestraat in Gendringen. Hierna gingen ze er met een blauwe Mitsubishi Space Runner, gekentekend LN-SF-82 vandoor. De eigenaar deed aangifte.
---

---

---
Een 30-jarige man uit Doetinchem is rond middernacht met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen. Hij was met zijn bromfiets op de J.F. Kennedylaan onderuit gegaan. Omstanders ontfermden zich over hem en hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij klaagde over een pijnlijke rug en benen.
---

---

---
Twee jongelui uit Eibergen ( 19 en 21 jaar) zijn rond 04.05 uur op de Groenloseweg in hun woonplaats aangehouden. Zij hadden een oranje verkeerspilon bij zich die in Groenlo gestolen bleek te zijn. Pv wordt opgemaakt.

---

---

---
Een 16-jarige jongeman uit Ruurlo heeft de waarschuwing voor overmatig alcoholgebruik in combinatie met de vrieskou kennelijk niet gehoord of gelezen. Hij werd omstreeks 01.40 uur door omstanders slapend aangetroffen op de Kerkwal in Groenlo. Agenten maakten de jongeman wakker en hij bleek inderdaad behoorlijk in de olie te zijn. Hij was een dutje gaan doen op de ijskoude tegels in afwachting van een bus die hem naar Ruurlo kon vervoeren.

Anton de Ronde 055 - 5482050