Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Zaterdag is door de verkoper van een automobielbedrijf aan de Lorentzstraat in Harderwijk aangifte gedaan van de diefstal van een paarse Opel Vectra. Vrijdagochtend kwam een ongeveer 45-jarige man bij het bedrijf en had interesse in deze auto. Hij kreeg het voertuig voor een proefrit mee, maar kwam niet meer terug. De auto heeft als eigen kenteken RZ-SG-41 maar heeft het handelaarskenteken 68-HA-90 opgeplakt gekregen. De waarde van de auto van de auto is ongeveer 8500 euro.


---

---

---
Een 25-jarige jongeman uit Putten is vanmorgen tegen de lamp gelopen toen hij met een auto op Hooiweg in zijn woonplaats werd aangetroffen. Zijn rijbewijs was ongeldig verklaard en hij is overgebracht naar het politiebureau, waar hij een bekeuring kreeg. De auto had hij geleend en die gaat terug naar de eigenaar.

---

---

---
Twee 22-jarige jongemannen werden rond het middaguur bij een slijterij aan de Vuldersbrink in Harderwijk betrapt toen zij een fles bacardi stalen. Het tweetal had de winkel verlaten en werd even later door agenten aangehouden. Zij bekenden de diefstal en gaan LINKEN.

---

---

---
De brandweer moest rond 16.30 uur uitrukken naar een weiland aan de Horloseweg in Ermelo waar een auto in brand stond. Het bleek, dat knapen met toestemming van de eigenaar op het weiland aan het crossen waren geweest. Plotseling bleef het gas hangen en vloog de auto spontaan in brand. De 20-jarige eigenaar zorgde zelf voor de afsleep.

---

---

---

Een 11-jarig meisje heeft zaterdagavond rond 19.00 uur bij een aanrijding op de Zuiderzeestraatweg West in haar woonplaats Doornspijk een gebroken arm opgelopen. Het meisje had een vriendin achterop de fiets en stak plotseling de rijbaan over. Zij werd geschept door een 24-jarige automobilist uit Elburg. Har passagiere kon nog niet op tijd van de fiets afspringen. Het meisje werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en hier werd een gebroken arm geconstateerd. De fiets liep behoorlijke schade op en ook de auto moest worden afgesleept.

---

---

---
Een 20-jarige automobiliste uit Wapenveld verloor in een flauwe bocht op de Molenweg in Heerde de macht over het stuur. Zij ramde vervolgens een verkeersbord en een de lichtmast. Bij de aanrijding die om 23.25 uur plaats vond raakte haar auto total loss.

---

---

---
Einde berichten

Anton de Ronde 055 - 5482050