Politie IJsselland Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o.
van Vrijdag 10-jan-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 11-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (028-4968391)

---

ONDER INVLOED OP BROMMER

DEVENTER Vrijdagavond rond 22.45 uur werd een 31-jarige bromfietser uit Deventer op de Emmastraat aangehouden voor een alcoholcontrole. De man bleek inderdaad te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf echter steeds foutmeldingen. Hierop is een bloedproef afgenomen en kreeg de man een rijverbod van 24 uur. Aan de hand van de uitslag van de bloedproef wordt een PV opgemaakt.

(03-004047)


---

ONDER INVLOED ACHTER STUUR (1)

DEVENTER Een 52-jarige man uit Diepenveen werd zaterdagochtend rond 3.30 uur op de Diepenveenseweg aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf 465 ug/l (1.08o/oo). De man kreeg een rijverbod van 4 uur. Een PV wordt opgemaakt.

(03-004086)


---

ONDER INVLOED ACHTER STUUR (2)

DEVENTER Agenten gaven zaterdagochtend rond 04.00 uur een stopteken aan een auto die reed op de Welle. Ze wilden een alcoholcontrole uitvoeren. De auto stopte echter niet. Zelfs na het aanzetten van de sirene en de zwaailichten stopte hij niet. Dit deed hij uiteindelijk wel op de Tabaksstraat. In de auto zaten twee mannen, 37 en 35 jaar uit Deventer. Zij zijn aangehouden. Omdat tegen de bijrijder niets was is hij direct weer heengezonden. De 35-jarige bestuurder kreeg op het bureau een ademanalyse. Hij blies 653 ug/l (1.48o/oo). Zijn rijbewijs is hierop ingevorderd en een PV is opgemaakt. Hij is met een rijverbod van 7 uur heengezonden.

(03-004087)


---

FIETSENDIEF OP HETERDAAD BETRAPT

DEVENTER Vrijdag rond 14.15 uur zag een agent op de Brink een man lopen die zich verdacht gedroeg. Hij hield de man in de gaten en even later zag hij dat de man nabij de Polstraat een fiets pakken die op slot stond. Hij liep er mee een steeg in en begon aan het slot te morrelen. Het lukte hem om het slot open te krijgen. Toen hij weg wilde fietsen hield de politieman hem aan. Tijdens het verhoor bekende de 37-jarige Deventernaar de fiets te hebben gestolen. Hij is daarna met een dagvaarding heengezonden. Toen 's avonds de 48-jarige eigenaar van de fiets aangifte deed van diefstal kon hij de fiets direct weer meenemen.

(03-003862)


---

AUTODIEF STRANDT NA TIENTALLEN METERS

DEVENTER In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.45 uur heeft iemand geprobeerd een auto te stelen aan de Toutenburg. Het is de dader gelukt met de auto weg te rijden. Na een bocht naar links viel het stuur echter in het stuurslot, waardoor de auto rechtdoor reed en tegen een in een carport staande bestelauto botste. De 43-jarige eigenaar van de bestelauto werd wakker van de klap, maar de dader was er inmiddels al vandoor. De 27-jarige eigenaresse van de gestolen auto deed aangifte.

(03-004110)


---

INBRAAK IN SLAGERIJ

DEVENTER In de vroege ochtend van vrijdag 10 januari is er ingebroken in een slagerij aan de Hoge Hondstraat. Een deur is geforceerd. Uit de kassa is wat wisselgeld weggenomen. Verder zijn er diverse vleeswaren weggenomen.

(03-003666)


---

KLAPPEN NA PARKEERTWIST

DEVENTER - Vrijdagmiddag rond 16.30 uur stond een 60-jarige man uit Deventer te wachten op een plekje op een parkeerplaats aan het Broederenplein. Toen er een plekje vrij kwam reed er ineens een andere auto voor hem langs en nam het plekje in beslag. De Deventernaar kon even later elders parkeren. Toen hij bij de parkeermeter de bestuurder van de andere auto zag staan sprak hij hem aan op zijn gedrag. Er ontstond een woordenwisseling waarop wat duw- en trekwerk plaatsvond. In eerste instantie ging men uit elkaar, maar uiteindelijk liep de andere man op de Deventernaar af en sloeg en schopte hem diverse malen. Het lukte omstanders om de boel te sussen. Daarop gingen beiden afzonderlijk de nabij gelegen supermarkt in. Inmiddels was de politie gewaarschuwd en die trof beide mannen aan in de supermarkt. De Deventernaar gaf aan aangifte te willen doen van mishandeling. Hierop is de andere man, een 30-jarige man uit Rossendaal, aangehouden. De man is na verhoor met een PV heengezonden.

(03-003938)


---

AUTO IN BRAND

DIEPENVEEN Vrijdagochtend rond 10.30 uur zag de eigenaar van een auto aan de Draaiomsweg dat uit het dashboard van zijn auto rook kwam. Even later begon het te branden. De brandweer heeft de boel geblust, maar kon niet voorkomen dat het interieur grote schade opliep. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De auto stond sinds de vorige avond al geparkeerd.

(03-003687)


---

BRAND IN KEUKEN

BATHMEN - Een 96-jarige vrouw uit Bathmen rook vrijdag rond 9.20 uur brand in de keuken van haar woning aan de Prinses Margrietlaan. Even daarvoor had ze thee gezet. Een buurman heeft de brandweer gebeld. Door nog onduidelijke redenen is er brand ontstaan bij het gasfornuis. Dit doofde nadat de brandweer de gaskraan had dichtgedraaid. De keuken liep de nodige brand- en rookschade op.

(03-003697)


---

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

DEVENTER Vrijdagochtend werd in een slaapkamer van een woning aan het Hof van Berlage een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 325 planten aangetroffen. De stroom bleek illegaal te worden afgenomen. De 55-jarige bewoonster is aangehouden. Zij is na verhoor met een PV heengezonden. Alle goederen en planten zijn in beslag genomen en vernietigd.

(02-176849)


---

HARDCOREPARTY GOED VERLOPEN

DEVENTER - Op vrijdagavond 10 januari werd er in een horecagelegenheid aan de Brink een hardcoreparty georganiseerd. Er deden zich weinig ongeregeldheden voor. Er werden enkele aanhoudingen verricht naar aanleiding van onregelmatigheden binnen, maar omdat er geen aangiftes werden gedaan konden deze personen weer worden heengezonden.

(03-004107)


---

TWEE VROUWEN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

DEVENTER Vrijdagavond rond 22.10 uur kwam er bij de politie een melding binnen van geluidsoverlast vanuit een woning aan de Wouwermanstraat. De politie constateerde inderdaad harde muziek waarop werd aangebeld en de bewoner werd aangesproken. Een vrouw, na later bleek een 35-jarige bezoekster, begon daarop tegen de politie te schelden. Zij werd aangehouden voor belediging. Tijdens de aanhouding begon een andere bezoekster, een 33-jarige vrouw uit Deventer, ook te schelden. Ook zij werd aangehouden. Omdat op het adres in het verleden meerdere meldingen van geluidsoverlast waren geweest kon de apparatuur, eigendom van de 56-jarige bewoner, in beslag worden genomen. Omdat de 35-jarige vrouw op het bureau zich bleef verzetten is zij ingesloten. De andere vrouw is na verhoor huiswaarts gestuurd.

(03-004048)


---

Einde

Politie IJsselland
Persberichten teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Vrijdag 10-jan-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 11-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)

---

ZES GEWONDEN BIJ AANRIJDING

WANNEPERVEEN Vrijdagavond rond 19.20 uur reed een automobilist (leeftijd nog onbekend) uit Nijeveen over de Zomerdijk tussen Zwartsluis en Giethoorn gaande in de richting van Zwartsluis. Even voor de sluis raakte hij in een bocht vermoedelijk door de gladheid in een slip. Het is niet precies duidelijk wat er daarna gebeurde maar vermoedelijk botste de auto daarbij tegen tegemoetkomende bestelauto van een 53-jarige man uit Heemstede. Door deze aanrijding schoot de auto van de man uit Nijeveen rechts de berm in en kwam in het lager gelegen weiland tot stilstand. De auto kwam hierbij gedeeltelijk in een ondiepe sloot. De bestelauto draaide door de aanrijding bijna geheel om zijn as en bleef op zijn rijbaan tegen de rijrichting staan. Door de klap was de verlichting geheel uitgevallen. Een uit de richting Zwartsluis komende auto zag daardoor de stilstaande bestelauto te laat en reed er op in. De bestelauto schoot door in de rechterberm en kwam daar tot stilstand. De andere auto schoot de andere rijbaan over en belandde in de linkerberm. In de eerste auto zat een echtpaar uit Nijeveen. Zij werden beiden met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis is Zwolle. De man ligt momenteel nog op de Intensive Care. In dezelfde auto zat ook 36-jarige man uit Hardenberg. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis is Zwolle. De 53-jarige man uit Heemstede werd met ernstig gezichtsletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De derde auto werd bestuurd door een man uit Zwartsluis (leeftijd onbekend). Hij kon na onderzoek in het ziekenhuis naar huis. Zijn echtgenote (leeftijd ook nog onbekend) moest een nacht voor observatie in het ziekenhuis blijven, maar kon daarna ook naar huis.

Omdat de toedracht van het ongeval nog niet geheel duidelijk is, is de politie op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met het bureau in Hasselt via het nummer 0900-8844.

Door het ongeval is de weg tot even voor 22.00 uur afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid.

(03-004050)


---

REEKS AUTOINBRAKEN IN STEENWIJK

STEENWIJK In de nacht van donderdag op vrijdag is er in Steenwijk ingebroken in vijf auto's. In de Aastraat waren twee autobezitters de dupe. Eén van de auto's was waarschijnlijk niet afgesloten. Er wordt een radiocassetterecorder en voorfrontje vermist. Bij de andere auto werd een portier geforceerd en de radio/cd-speler weggenomen. Tevens wordt een map met CD's vermist. Hetzelfde gebeurde bij een auto die geparkeerd stond aan de Parkstraat. Opnieuw werd de radio/cd-speler weggenomen. Ook aan de Hildo Kropsstraat werd een portier van een auto geforceerd. Men heeft geprobeerd de radio/cd-speler weg te nemen, maar dit is niet gelukt. De radio werd daardoor wel vernield. Tenslotte werd in de Van Speykstraat een auto opengebroken. Het dashboardkastje werd doorzocht, maar er is niets weggenomen.

(diverse mutaties)


---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

STEENWIJK Vrijdag even voor 10.00 uur werd in een supermarkt aan het Steenwijkerdiep een 66-jarige vrouw aangehouden voor diefstal van een aantal tijdschriften. De vrouw kreeg na verhoor een transactievoorstel van ¤113,45 uitgereikt. Vervolgens is ze heengezonden.

(03-003712)


---

MAN TRAPT DEUK IN AUTO BEVEILIGINGSBEAMBTE

STEENWIJK Een 42-jarige beveiligingsbeambte uit Zwolle stond zaterdagochtend rond 00.30 uur met zijn auto stil in de Kalverstraat in Steenwijk. Hij had zijn motor nog aan en was bezig met zijn werk. Op een gegeven moment kwam er een man uit een woning die hem maande door te rijden. Toen hij probeerde aan de man uit te leggen wat hij aan het doen was trapte de man een deuk in de auto en ging zijn woning in. Een onderzoek naar de dader wordt ingesteld.

(03-004065)


---

BRAND IN VERBOUWD PAND

ZWARTSLUIS Vrijdagavond even voor 23.00 uur ontstond er brand in een kelder van een woning/winkel aan het Buitenkwartier te Zwartsluis. In het pand is een verbouwing aan de gang. De brandweer kwam ter plaatse en had de brand snel onde rcontrole. De brand is waarschijnlijk ontstaan in een kacheltje in de kelder. Voorbijgangers zagen vlammen uit de kelder komen en sloegen alarm. Het pand liep brand- en rookschade op. De brandweer heeft na het blussen de straat nog voorzien van een laagje zout in verband met de vorst.

(03-004053)


---

Einde

Politie IJsselland
Persberichten Salland
van Vrijdag 10-jan-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 11-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)

---

MAN DOOR HET LINT

HEINO - Vrijdag even na 16.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een man probeerde in te breken in een auto op de parkeerplaats bij het station. Toen de politie ter plaatse kwam werd de man tegenover het tankstation aangetroffen. De man was in het tankstation door het lint gegaan. Hij had daarbij een 38-jarige medewerker uit Heino in het gezicht geslagen en diverse vernielingen aangericht. Buiten had hij met een halve biels de voorruit van een geparkeerde auto ingeslagen. Hierbij had de man een aantal snijwonden opgelopen. De 25-jarige man uit Rotterdam was erg verward en had te veel gedronken. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

(03-003937 en 03-003942)


---

Einde

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Vrijdag 10-jan-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 11-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)

---

MAN OVERLEDEN NA AANRIJDING OP ZEBRAPAD

OMMEN Een 73-jarige man uit Ommen is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een aanrijding vrijdagmiddag op de Julianastraat in Ommen.

De man stak rond 17.35 uur de voetgangersoversteekplaats ter hoogte van De Vrijthof over. Een 69-jarige automobilist uit Ommen kwam vanuit de richting Chevalleraustraat en zag de voetganger te laat. Ondanks krachtig remmen kon hij een aanrijding niet voorkomen. De voetganger kwam tegen de voorruit van de auto en viel vervolgens op de grond. Eerste hulp werd verleend door voorbijgangers waaronder een arts. De voetganger werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. In de loop van de nacht overleed de man daar aan zijn verwondingen.

Omdat de toedracht van het ongeval nog niet helemaal duidelijk is, met name de looprichting van het slachtoffer, roept de politie getuigen op zich te melden. Zij kunnen bellen met de politie in Ommen via het nummer 0900-8844.

(03-003978)


---

GETUIGEN AANRIJDING GEZOCHT

HARDENBERG Een 60-jarige man uit Hardenberg parkeerde zijn auto op vrijdag 10 januari om 15.15 uur op het Israel Emanuelplein. Toen hij omstreeks 16.00 uur terugkwam bleek dat de auto was aangereden. De auto stond op het gedeelte waar het is toegestaan om met de blauwe schijf te parkeren. Toen de man de auto parkeerde stond er een busje naast hem. Deze is vermoedelijk bij het uitrijden van de parkeerplaats tegen de auto van betrokkene gereden. De politie in Hardenberg is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met het bureau Hardenberg via het nummer 0900-8844.

(03-003988)


---

JONGEN GEWOND NA BOTSING

ARRIEN Een 19-jarige man uit Ommen reed vrijdag rond 13.10 uur over de Schapendijk (onverharde bosweg) in Arrien in de richting van Arrienveld. Naast hem zat een 17-jarige vriend uit Bergentheim. In een bocht ter hoogte van de Zwarte Dijk trok de bestuurder aan de handrem om zo de bocht door te glijden (de weg was besneeuwd). Toen de bestuurder merkte dat hij te hard ging trapte hij vol op de rem. Hij kon echter niet voorkomen dat de auto frontaal tegen een boom botste. De passagier die geen gordel droeg kwam daarbij met zijn hoofd tegen de voorruit. De jongen is met ernstige verwondingen in zijn gezicht (o.a. een slagaderlijke bloeding in het gezicht) overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. had niet

(03-003832)


---

ONDER INVLOED ACHTER STUUR

HARDENBERG Een 26-jarige man uit Hardenberg werd zaterdagochtend even voor 02.00 uur door agenten met hoge snelheid rijdend op de Gramsbergerweg gezien. Hij reed via de Parkweg en de B.Bramerstraat naar de Markt waar hij stopte. De agenten hem daar aangesproken. Het bleek dat de man had gedronken. Hij werd aangehouden. Op het bureau gaf de ademanalyse 330 ug/l (0.75o/oo). De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een PV uitgereikt.

(03-004075)


---

Einde

Politie IJsselland Persberichten Kampen
van Vrijdag 10-jan-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 11-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)

---

GOEDEREN GESTOLEN UIT HAL IN FLAT

KAMPEN - Een bewoner van een flat aan de Loriestraat kwam vrijdagmiddag op het politiebureau melden dat uit de hal op de 6e verdieping van zijn flat twee schilderijtjes en twee versierde hoeden zijn gestolen. De vrouw van melder had deze gemaakt en daar sinds een jaar uitgestald. Sinds afgelopen donderdag worden de goederen vermist. De man wilde geen aangifte doen, maar hij wil andere mensen graag waarschuwen dat zelfs privé goederen ter versiering van een flat cq. portiek niet meer veilig zijn voor het dievengilde.

(03-003953)

---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

IJSSELMUIDEN - Vrijdag rond 18.00 uur werd in een supermarkt aan het Markeresplein een 19-jarige man uit Dronten aangehouden voor diefstal van 15 pakjes sigaretten en een netje knoflook. Ze liep met deze spullen de winkel uit nadat ze drie blikjes cola had afgerekend. De man is na verhoor met een PV heengezonden.

(03-003966)

---

DRIE KLEINE BRANDJES

KAMPEN - In de nacht van donderdag op vrijdag woedden er drie kleine brandjes in Kampen. Om 1.05 uur was er een melding van een brandje aan Cellebroeksweg. Onder de heg langs het Harmoniepad lag iets te branden. Dit kon met de blusser uit de politieauto geblust worden. Om 3.35 zag een bewoner van een flat aan de Sint Olafstraat iets branden in een tegenoverliggende flatportiek. Toen de politie ter plaatse kwam bleek het te gaan om een fiets. Men had iets brandbaars (mogelijk kranten) op de bagagedrager gelegd in brand gestoken. Dit brandje kon met water geblust worden. Rond 5.30 uur lag er een hoop kranten te smeulen op de Skonenvaardersstraat. Onder de kranten lagen lege flessen. Ook dit brandje werd geblust.

(03-004067, 03-004096 en 03-004109)

---

BEKEURING VOOR AFVALZAK IN BERM

KAMPEN - Vrijdagochtend rond 11.30 uur zag een agent een vuilniszak met huisvuil liggen in de berm van de Esdoornhof. Bij navraag en controle bleek deze afkomstig te zijn van een 53-jarige bewoner. Hij verklaarde dat hij deze op de minicontainer had gezet en niet in de berm. De agent vroeg de man de vuilniszak alsnog in de container te doen. Dit weigerde hij tot twee keer toe. Omdat uit spullen in de zak bleek dat deze inderdaad van de man is, is hem een bekeuring aangezegd. (03-003771)
---

WATERLEIDING GESPRONGEN

KAMPEN - Vrijdagmiddag rond 15.40 uur bleek er een waterleiding te zijn gesprongen in een pand aan de burgwal. Het water stroomde naar beneden en stond inmiddels tot in de hal. De brandweer heeft de nodige maatregelen getroffen en de waterleidingmaatschappij gewaarschuwd. (03-003909)

---
Einde

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle
van Vrijdag 10-jan-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 11-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)

---
INBRAAK IN GARAGEBEDRIJF

ZWOLLE In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een garagebedrijf aan de Deventerstraatweg. Een ruit is vernield en binnen is een deur geforceerd. Uit de garage wordt gereedschap vermist.

(03-003677)


---

WINKELDIEF TWEEMAAL AANGEHOUDEN

ZWOLLE Vrijdagmorgen even voor 10.00 uur werd in een supermarkt aan de Bisschop Willebrandlaan een 39-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij had twee blikjes bier onder zijn broeksriem gestopt en deze zonder te betalen meegenomen. Omdat het de eerste keer was dat de man werd aangehouden en de waarde van de gestolen goederen 0,74 eurocent bedroeg is de zaak geseponeerd. De man is met een waarschuwing heengezonden. 's Avonds werd de man echter opnieuw aangehouden. Rond 18.45 uur had hij in een supermarkt aan de Vechtstraat opnieuw een blikje bier gestolen. De man is opnieuw aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden. Een PV wordt opgemaakt.

(03-003707 en 03-003998)


---

KLAPPEN NA AANRIJDING

ZWOLLE Vrijdagmiddag rond 14.15 uur reed een 32-jarige Zwollenaar met zijn auto vanaf de Turfmarkt richting de Hanekamp. Op de brug kwam hem een auto tegemoet. Doordat de brug te smal is voor twee auto's kwamen de spiegels van de auto's met elkaar in aanraking. Op dat moment stak de bijrijder van de auto zijn middelvinger op naar de Zwollenaar. Deze stopte maar de andere auto reed door. Hierop is de Zwollenaar omgekeerd. Hij zag de auto op de Stilobadstraat staan. Hij klopte op het raam van de bijrijder om hem aan te spreken. Hierop stapte de man uit en ging dreigend tegenover de Zwollenaar. Er werd over een weer geduwd waarbij de Zwollenaar op de grond viel. De andere man begon toen op hem in te slaan. De vriendin van de Zwollenaar probeerde de man tegen te houden, maar dit lukte niet. Uiteindelijk stopte de man waarna hij een woordenwisseling met de vrouw kreeg. Hierop trapte de man tegen de auto van de twee. Toen de politie ter plaatse kwam waren beide partijen nog aanwezig. De man die sloeg, een 45-jarig man uit Zwolle, is daar aangehouden. Hij heeft een bekennende verklaring afgelegd. De man krijgt een dagvaarding. Hij is na verhoor heengezonden.

(03-003860)


---

AUTO IN DE BRAND

ZWOLLE Vrijdag rond 14.20 uur raakte de auto van een 40-jarige vrouw uit IJhorst spontaan in de brand toen ze reed over de Van Wevelinkhovenstraat. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak. De brandweer heeft de brand geblust. De auto werd afgesleept.

(03-003855)


---

LEK WATERBED ZORGT VOOR OVERLAST

ZWOLLE Bewoners van twee flatwoningen aan De Kempenaerware werden in de vroege zaterdagochtend wakker van water wat langs de wanden van hun slaapkamer liep. Het water was afkomstig van een bovenliggende woning waar niemand thuis was. Na veel omwegen kon de bewoner worden opgespoord. Toen deze ter plaatse kwam bleek een lekkend waterbed de oorzaak te zijn. De woningbouwvereniging en de brandweer zijn ter plaatse gekomen en hebben verder maatregelen genomen.

(03-004108)


---

Einde

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o.
van Zaterdag 11-jan-2003 07:00 uur
tot Zondag 12-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)

---

BROMFIETSER VALT DOOR GLAD WEGDEK

DEVENTER Een 16-jarige jongen uit Deventer kwam zaterdag rond 15.45 uur met zijn bromfiets te vallen op de Boxbergerweg tussen de Halvestraat en de Schoolstraat. Op het stuk waar hij viel bleek het erg glad te zijn omdat er bevroren water op de weg lag. Een getuige gaf aan dat even tevoren vanuit één van de winkels een slang had gelegen waaruit water kwam. Dit water was door passerende auto's uitgereden en inmiddels bevroren. Omdat de rest van de weg wel schoon was, was dit zeer verraderlijk. De scooterrijder verklaarde dat hij werd verrast door het ijs en dat hij hierdoor onderuit ging. Door de val werd zijn scooter beschadigd en liep hij een beurse heup op. Ook zijn jas werd beschadigd. De winkelier werd aangesproken. Deze verklaarde dat hij niet had verwacht dat het water zo'n gladheid zou veroorzaken. Hij had inmiddels al zout gestrooid. Omdat dat niet veel hielp is de gemeente gevraagd een strooiwagen te sturen.

(03-004239)


---

AANRIJDING TUSSEN AUTO EN FIETSER

DEVENTER Zaterdag rond 11.30 uur fietste een 60-jarige man uit Deventer over de Maasstraat komende uit de richting van de Zaanstraat. Op het kruispunt met de Amstellaan wilde hij bij groenlicht linksaf slaan naar het fietspad in de richting van de Snipperlingsdijk. Hij zag echter niet dat vlak achter hem een auto reed die rechtdoor wilde. Deze werd bestuurd door een 32-jarige man uit Deventer. Er volgde een aanrijding waarbij de fietser ten val kwam. Hij is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Na onderzoek kon hij weer naar huis, maar hij had wel last van pijn in de rug.

(03-004151)


---

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR (1)

DEVENTER Zondagochtend even na 0.00 uur werd op de Leonard Springerlaan een 37-jarige man uit Deventer aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 495 ug/l (1.1o/oo). De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een PV uitgereikt.

(03-004369)


---

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR (2)

DEVENTER Zondagochtend rond 5.20 uur werd op de Zutphenseweg een 21-jarige man uit Deventer aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 350 ug/l (0.8o/oo). De man kreeg een rijverbod van 3 uur en een PV uitgereikt.

(03-004419)


---

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR (3)

DEVENTER Zondagochtend rond 5.15 uur zagen agenten een auto rijden op het Churchillplein. Toen er een stopteken werd gegeven reden ze in eerste instantie door. Ze reden door een rood verkeerslicht, maar stopten uiteindelijk toch op de Brinkgreverweg thv de Beestenmarkt. Bij de 24-jarige man uit Deventer die de auto bestuurde werd een alcoholcontrole uitgevoerd. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 795 ug/l (1.8o/oo). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij kreeg verder twee PV's, één voor rijden onder invloed en één voor rijden door rood licht.

(03-004425)


---

BRAND IN HENNEPPLANTAGE IN SCHUUR

DIEPENVEEN Zaterdag even na 18.30 uur kreeg de politie een melding dat aan de Schaepenzandweg een schuur in de brand stond. De brandweer was inmiddels bezig de brand te blussen. Toen dit was gelukt bleek dat in het schuurtje een hennepplantage stond. Daar was de brand ontstaan. De 66-jarige bewoner moet zich volgende week bij de politie melden voor verhoor. Daarna wordt het onderzoek voortgezet.


---

BRAND IN AUTO

DEVENTER Zondagochtend even na 04.00 uur bleek er een auto in de brand te staan aan de A.J. Vitringastraat. De auto stond voor de woning van de eigenaar en de vlammen gingen inmiddels langs de gevel. De bewoners moesten door een overbuurman gewekt worden. Hiervoor moest een ruit verbroken worden. Een andere ruit van de woning is gebarsten door de hitte van het vuur. Het is nog niet duidelijk hoe de brand in de auto is ontstaan.

(03-004328)


---

DRONKEN MAN KRIJGT BEKEURING

DEVENTER Zondagochtend rond 03.45 uur vond er een opstootje plaats bij een horecagelegenheid aan de Brink. Binnen had een 33-jarige man trammelant gehad en was naar buiten gezet. Daar bleef hij vervelend doen. Omdat hij zijn naam niet op wilde geven en ook niet wilde vertrekken is hij aangehouden voor openbare dronkenschap. Na verhoor is hij met een bekeuring weer vertrokken. De aanleiding voor het opstootje is niet duidelijk geworden.

(03-004399)


---
Einde

Politie IJsselland
Persberichten teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Zaterdag 11-jan-2003 07:00 uur
tot Zondag 12-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)

---

53 KM/U TE HARD

GIETHOORN Werd de snelheid van een 43-jarige automobilist uit Zwartsluis op de Beulakerweg in Giethoorn gemeten op gecorrigeerd 133 km/u waar 80 is toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Een PV wordt opgemaakt.

(03-004267)


---

MAN RIJDT ZONDER GELDIG RIJBEWIJS

ZWARTSLUIS Zaterdag rond 19.45 uur werd op de Stouweweg in Zwartsluis een 37-jarige man uit die plaats aangehouden. Bekend was dat de man zijn rijbewijs ongeldig was verklaard en dat het voertuig waarin hij reed onverzekerd was. De man wilde in eerste instantie geen medewerking verlenen, maar deed dit uiteindelijk toch. Het voertuig is voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau. De verdachte kan de diverse bekeuringen verwachten.

(03-004314)


---

VUURTJE AAN JULIANASTRAAT

ZWARTSLUIS Agenten zagen zondagochtend rond 1.00 uur op een grasveldje aan de Julianastraat een soort kampvuurtje. Er stond een persoon bij, maar die ging er vandoor toen hij de politie zag. De jongen kon niet meer achterhaalt worden. Onder het afdak van het zwembad stond een groepje jongeren, maar die zeiden van niks te weten. Het vuur is door brandweer grondig geblust.

(03-004381)


---

MANNEN WILLEN ZELF DE TAP BEDIENEN

ZWARTSLUIS Zondagochtend rond 1.40 uur werden een aantal personen uit een horecagelegenheid aan de Stationsweg gezet, omdat ze geprobeerd hadden zelf de tap te bedienen. Toen het personeel hen daarop aansprak begonnen ze met glazen te gooien. Vervolgens zijn ze naar buiten gezet. Er werd geen aangifte gedaan, maar de groep kreeg een kroegverbod toegezegd.

(03-0043900


---
Einde

Politie IJsselland
Persberichten Salland
van Zaterdag 11-jan-2003 07:00 uur
tot Zondag 12-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)

---

BROMFIETSER RIJDT TEGEN GEPARKEERDE AUTO

RAALTE Zondagochtend rond 0.30 uur reed een 39-jarige man met zijn bromfiets tegen een geparkeerde personenauto aan de Merel. De man kwam hierbij ten val. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer. Omdat er vermoedelijk alcohol in het spel is, is hem een bloedproef afgenomen.

(03-004379)


---

59 KM/U TE HARD

RAALTE Het rijgedrag van een 22-jarige man uit Raalte viel agenten zaterdag rond 21.00 uur op toen hij reed over de Nieuwe Deventer in Raalte. Hierop hebben de agenten de man een tijdje gevolgd. Op de Woolsdijk overschreed de man de maximale snelheid met gecorrigeerd 59 km/u. Hij reed namelijk 119 waar 60 is toegestaan. Hierop werd hij staande gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een PV wordt opgemaakt.

(03-004339)


---

Einde

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Zaterdag 11-jan-2003 07:00 uur
tot Zondag 12-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)

---

AUTO IN SLOOT

RHEEZE Zaterdag rond 16.10 uur bleek er een auto in de sloot te liggen naast de Oldemeijerweg. Een 22-jarige man uit Hardenberg was in een bocht rechtdoor gegleden en belandde met de neus van de auto in de sloot. Er was alleen wat schade aan de auto.

(03-004261)


---

AANRIJDING OP HEINOSEWEG

DALFSEN Een 66-jarige man uit Dalfsen reed zaterdag rond 12.30 uur over de Heinoseweg in Dalfsen komende uit de richting van Hoonhorst. Vanuit de tegenovergestelde richting kwam de auto van een 20-jarige man uit Witharen. In een onoverzichtelijke bocht hield de man uit Dalfsen niet voldoende rechts waardoor hij in aanraking kwam met de auto van de man uit Witharen. De laatste liep hierbij nekklachten op. Hij zou daarvoor zelf naar de huisartsenpost gaan.

(03-004175)


---

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR

LEMELERVELD Een 27-jarige vrouw uit Alkmaar werd zondag even voor 01.00 uur aangehouden op de Kerkweg voor een alcoholcontrole. Ze bleek te hebben gedronken. Op het bureau gaf de ademanalyse 410 ug/l (0.9o/oo). Ze kreeg een rijverbod van 3 uur en een PV uitgereikt.

(03-004384)


---

FIETSER PROBEERT ER VANDOOR TE GAAN

DEDEMSVAART Agenten zagen zaterdagavond rond 23.50 uur een jongen fietsen op de stoep van de Langewijk. Hij had ook geen licht aan. Toen ze hem wilden aanspreken fietste hij door een tuin en ging er vandoor. Natuurlijk kregen de agenten hem snel te pakken. De 17-jarige jongen uit Dedemsvaart werd stevig toegesproken en kreeg een PV HALT toegezegd.

(03-004362)


---

BILLBOARD MEEGENOMEN

SLAGHAREN Agenten zagen zondag rond 04.45 uur op de Herenstraat een aantal jongens lopen. Ze waren op elkaar aan het slaan met een kartonnen billboard. Hierop werden de jongens aangesproken. Eén van hen vertelde dat hij het bord in de bosjes had gevonden. Het bord werd in beslag genomen en de 17-jarige jongen uit Slagharen die met het bord liep kreeg een bekeuring voor het meenemen van het bord.

(03-004413)


---

AUTO IN DE BRAND

SLAGHAREN Zaterdag rond 15.20 uur raakte de personenauto van een 51-jarige man uit Slagharen in de brand bij een tankstation aan de Zwarte Dijk. Toen de politie kwam had de brandweer de auto al geblust. De eigenaar had thuis de auto niet aan de "praat" gekregen en werd door een kennis naar de garage gesleept. Daar tankte hij de tank vol en met behulp van een monteur lukte het de auto te starten. Nagenoeg gelijktijdig begon de auto aan de onderkant te branden en de vlammen sloegen door de bodem heen naar binnen. Kennelijk is er benzine in de uitlaat terecht gekomen en is dit na het starten in brand gevlogen. Het interieur van de auto liep flinke schade op.

(03-004228)


---

Einde

Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o.
van Zaterdag 11-jan-2003 07:00 uur
tot Zondag 12-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)

---

HAND ONDER IJS BLIJKT HANDSCHOEN

KAMPEN Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur meenden twee jongens uit Kampen (11 en 12 jaar oud) een hand onder het ijs te zien liggen in de vijver/sloot gelegen aan het Marnixpad t.h.v. de kruising met het van Gelderplantsoen. De jongens hadden een gat in het ijs getrapt om te kijken, maar daarbij schoof het voorwerp verder onder het ijs. Later op de middag werd besloten de politie erbij te halen. Rond 17.45 uur werd besloten om de brandweer te laten zoeken naar het voorwerp. Na enig speurwerk bleek een handschoen onder de ijslaag te liggen. Er is nog verder gezocht om uit te sluiten dat er ook een lichaam bij de handschoen hoorde. Er werd niets aangetroffen. Omdat er ook niemand als vermist opgegeven was is daarop het onderzoek afgesloten.

(03-004298)


---

KNEUZINGEN NA AANRIJDING

KAMPEN Een 27-jarige man uit Ens reed zaterdag rond 16.20 uur over de Spoorkade in de richting van de Stadsbrug. Hij wilde linksaf slaan richting het Stationsplein. Hij liet daarbij een tegemoetkomende auto niet voorgaan waardoor een aanrijding ontstond. De man liep daarbij een gekneusde neus op. Een 57-jarige vrouw uit Emmeloord, inzittende van de andere auto, liep kneuzingen op aan de borst. Geen van beiden hoefden overgebracht te worden naar het ziekenhuis. De 56-jarige vrouw uit Emmeloord die de tweede auto bestuurde liep geen letsel op.

(03-004274)


---

58 KM/U TE HARD

KAMPERVEEN Vrijdag rond 17.15 uur werd de snelheid van de auto van een 23-jarige man uit Kampen op de Kamperstraatweg in Kamperveen geklokt op gecorrigeerd 138 km/u waar 80 is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en een PV wordt opgemaakt.

(03-004135)


---

KNAPEN VERNIELEN AUTO

KAMPEN Zaterdag rond 23.45 uur zagen getuigen drie knapen over een auto lopen die aan de Flevoweg stond met pech. Toen de politie ter plaatse kwam waren de daders al vertrokken. Van de auto was het linkerachterraam vernield, alsmede de spiegels en het dak. Tevens waren de banden leeg. De daders zijn in de omgeving niet meer aangetroffen.

(03-004367)


---

DRONKEN MAN AANGETROFFEN

KAMPEN Zondagochtend rond 03.40 uur werd op de Oudestraat t.h.v. de brug een dronken man aangetroffen die niet meer in staat was om op zijn benen te staan. Omdat ambulancepersoneel het niet meer verantwoord vond de man achter te laten bij zijn vrienden hebben zij hem thuisgebracht.

(03-004404)


---

Einde

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle
van Zaterdag 11-jan-2003 07:00 uur
tot Zondag 12-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)

---

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR

ZWOLLE Zondagochtend even na 1.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Assendorperdijk een auto reed waarvan de bestuurder, gezien zijn rijstijl, vermoedelijk dronken was. De politie trof de auto inderdaad aan en heeft de bestuurder onderworpen aan een blaasproef. Hij bleek te hebben gedronken waarop hij werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 725 ug/l (1.65o/oo). Het rijbewijs van de 49-jarige man uit Zwolle werd ingevorderd. Verder kreeg hij een rijverbod van 8 uur en een PV uitgereikt.

(03-004380)


---

BEKEURING VOOR RIJDEN MET BEVROREN RUITEN

ZWOLLE Vrijdag rond 13.30 uur zagen agenten een 25-jarige Zwollenaar in zijn auto rijden op de Obrechtstraat. Hij viel op omdat alle ruiten van de auto nog bevroren waren en hij met zijn hoofd uit het raam hing om de weg en het overige verkeer te kunnen zien. De man kreeg een stopteken waarna hij een bekeuring in ontvangst kon nemen.

(03-004179)


---

INBRAAK IN BEDRIJFSPAND

ZWOLLE In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Amperestraat. Een ruit werd vernield. Diverse kasten en laden zijn doorzocht, maar er wordt tot dusver niets vermist.

(03-004121)


---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

ZWOLLE Vrijdagavond even na 20.30 uur werd in een supermarkt aan de Veemarkt een 51-jarige man uit Zwolle aangehouden voor diefstal van een aantal levensmiddelen. De man stond de goederen weer af. Hij is na verhoor met een PV heengezonden.

(03-004334)


---

VECHTPARTIJ IN DE PALESTRINALAAN

ZWOLLE Zaterdagmiddag rond 15.50 uur stond een 58-jarige vrouw uit Zwolle in een lift van een flat aan de Palestrinalaan. Er kwam een man bij haar in de lift die erg dronken was. Toen de lift stopte op een etage en de man niet uitstapte sprak ze de man aan. Daarop gaf de man haar plotseling een klap in het gezicht. De vrouw is daarop uitgestapt en weer naar beneden gegaan. Via de intercom waarschuwde ze haar familieleden waar ze naartoe op weg was. Toen deze beneden kwamen was de dronken man inmiddels ook weer beneden en stond bij een aantal vrienden. Er ontstond een schermutseling tussen de familieleden van de vrouw en de groep. Eén van de familieleden trapte daarbij de dronken man en bedreigde één van zijn vrienden met een mes. Uiteindelijk vertrok de familie waarna de politie werd gebeld. Zowel de dronken man (28 jaar uit Utrecht) als de man met het mes (26 uit Zwolle) zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw die werd geslagen deed aangifte evenals de man die bedreigd werd met het mes (18 jaar uit Zwolle).

(03-004290 en 03-004254)


---

VECHTPARTIJ GESUST

ZWOLLE Zondagochtend rond 1.25 uur ontstond er in een café aan het Gasthuisplein een vechtpartij tussen twee aanwezige groepen. Toen de politie ter plaatse kwam hadden beide groep versterking gekregen en stonden ze op straat om elkaar opnieuw in de haren te vliegen. Dit kon voorkomen worden waarop beide groepen hun weg gingen. Er werd geen aangifte gedaan.

(03-004386)


---

AGRESSIEVE MAN SLAAT CAFÉPERSONEEL

ZWOLLE Zondagochtend rond 4.15 uur ontstond er in een café aan de Jufferenwal onenigheid tussen een bezoeker en personeel, nadat de bezoeker was aangesproken op zijn gedrag. De man sloeg daarbij een medewerkster een aantal glazen uit de hand. Een collega die te hulp schoot kreeg vervolgens een aantal klappen van de man. Vervolgens sloeg hij opnieuw de medewerkster die hem had aangesproken. De man is door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Tijdens de aanhouding was de man zeer agressief. Buiten begonnen omstanders zich te bemoeien met de aanhouding, maar zij konden op afstand worden gehouden. De 26-jarige man uit Zwolle is voor nader onderzoek ingesloten. De medewerkers van het café doen aangifte.

(03-004411)


---

MAN BEDREIGT PORTIER MET MES

ZWOLLE Zondagmorgen even voor 02.00 uur werd een medewerker van een café aan de Kamperstraat bedreigd met een mes door een man, die hij samen met twee vrienden had geweigerd omdat ze onder invloed verkeerden. Op aanwijzing van de medewerker werden de drie personen aangetroffen nabij de Peperbus. Bij fouillering bleek de man inderdaad in het bezit van een mes. De 24-jarige man uit Zwolle is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

(03-004392)


---

VERWARDE VROUW OP MOZARTLAAN

ZWOLLE Zaterdagmiddag rond 18.45 uur kreeg de politie een melding dat er een verwarde vrouw voor auto's dreigde te springen op de Mozartlaan. Ter plaatse werd een 50-jarige vrouw uit Zwolle aangetroffen. Het bleek dat ze erg onder invloed van drank was. Ze is overgebracht naar het bureau waar ze de nacht heeft doorgebracht. De hond die ze bij zich had is door de dierenambulance meegenomen. De vrouw kon zondagochtend weer gewoon huiswaarts keren.

(03-004306)


---

JONGEREN VERVELEND AAN FORELKOLK

ZWOLLE Zaterdagavond omstreeks 23.35 uur zagen agenten op de Forelkolk een groep jongeren staan. Eén van hen, een 24-jarige Zwollenaa, stond op een betonnen zitbank te urineren. Toen de agenten aangaven dat hij hiervoor een bekeuring kreeg begon hij vervelend te doen. Hij wilde zijn naam niet geven. Nadat dat gelukt was werd hem gesommeerd te vertrekken. Dit weigerde hij. Na 5 a 6 keer te hebben gevorderd werd hij aangehouden. Twee andere jongens begonnen zich er toen mee te bemoeien. Nadat ook zij (22 en 20 jaar uit Zwolle) niet vertrokken na diverse malen gesommeerd te zijn werden ze aangehouden. Na verhoor werden alledrie de jongens met een PV heengezonden.

(03-004366)


---

Einde