Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2003 Persberichten district Lekstroom, 13.25 uur

Derde verdachte steekpartij IJsselstein aangehouden

UTRECHT / IJSSELSTEIN Rond 17.00 uur zaterdagmiddag kreeg de politie de melding dat twee jongens met een motor liepen langs de Nedereindseplas.

De politie trof de jongens met de motor op het fietspad richting IJsselstein. Bij het zien van de agenten, lieten de jongens de motor vallen en renden er snel vandoor. De agenten waren sneller en hielden de jongens, 16 en 17 jaar, beiden uit IJsselstein, aan. De motor bleek van diefstal afkomstig te zijn. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en zijn in verzekering gesteld.

De 17-jarige jongen bleek bovendien verdachte te zijn van de steekpartij die vrijdagmiddag plaatsvond in een school aan de Hogedijk in IJsselstein. De eerder aangehouden verdachten, een 14-jarige meisje uit IJsselstein en een 12-jarige jongen uit IJsselstein zitten nog vast. Alle drie worden morgen voorgeleid bij de officier van justitie.

Auto op zn kant

NIEUWEGEIN Omstreeks 19.00 uur zaterdagavond kreeg de politie de melding dat een auto op zn kant stond in de middenberm van de s Gravenhoutseweg. Daar aangekomen zagen de agenten de bestuurder, een 35-jarige man uit Nieuwegein en zijn passagier, een 29-jarige vrouw uit Nieuwegein, naast hun auto zitten. De man klaagde over pijn in zijn been en is overgebracht naar het Antoniusziekenhuis.

De bestuurder moest hard remmen voor een mede weggebruiker die voor hem kwam rijden en kennelijk zonder reden hard remde. Door het remmen verloor de bestuurder de macht over zijn stuur en kwam op zijn kant in de middenberm terecht. De mede weggebruiker reed door, maar kwam zich later op het politiebureau melden. Het gaat om een 22-jarige man uit IJsselstein. De politie onderzoekt het verkeersongeval.

Snelheidscontrole

LOPIK De politie controleerde zaterdagochtend tussen 10.30 en 12.30 uur op de provinciale weg N 210 op snelheid. Hier is een snelheid toegestaan tot maximaal 80 km/h. In totaal passeerden 886 automobilisten het controlepunt. 48 overtraden de snelheidslimiet. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/h. De overtreders ontvangen thuis een acceptgiro.

Snelheidsduivel

NIEUWEGEIN Omstreeks 13.00 uur zaterdagmiddag zagen politieagenten een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 rijden richting Vianen. De automobilist, een 36-jarige man uit Purmerend, haalde snelheden tot 180 km/h. Op het bedrijventerrein bij Vianen zag hij eindelijk het stopteken van de politieagenten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.