Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2003 Persberichten district Heuvelrug, 13.35 uur

Brand in loods

MAARSBERGEN - Zaterdagmiddag heeft vanaf 17.15 uur een korte hevige brand gewoed in een loods aan de Ambachtsweg. In deze loods is een schadeherstelbedrijf gevestigd. Getuigen hebben kort voor de brand ontdekt werd, een ontploffing gehoord. De politie heeft ter plaatse de straat afgezet omdat een grote groep mensen naar de brand kwam kijken en de hulpdiensten hierbij flink voor de voeten liep. Omdat niet duidelijk is hoe de brand is ontstaan, is de politie een onderzoek gestart.

Snorfietser onder invloed

VEENENDAAL Een 33-jarige snorfietser uit Veenendaal is zaterdagavond om 19.22 uur aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De Veenendaler was betrokken geraakt bij een ongeval. Een 66-jarige automobilist uit dezelfde woonplaats had de snorfietser op de kruising Rembrandlaan en Frans Halslaan geen voorrang verleend. Een aanrijding was het gevolg. Ter plaatse bleek de snorfietser met alcohol op, de snorfiets te besturen. Na een ademanalyse bleek dat de man 980 ug/l (2,3 promille) in zijn bloed had. De snorfietser moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Snelheidscontroles

RENSWOUDE - Bij een snelheidscontrole zijn zaterdagmiddag tussen 14.30 uur en 16.45 uur op de Utrechtseweg in totaal 924 automobilisten gecontroleerd. Tien automobilisten reden te hard en krijgen een acceptgiro thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

LEERSUM - Bij een snelheidscontrole zijn zaterdagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur op de Rijksstraatweg `zijn 30 automobilisten bekeurd vanwege te hard rijden. De overige 839 voertuigen hielden zich wel aan de toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/uur.