Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2003 Persberichten district Eemland zuid, 13.40 uur

Rijden onder invloed

STOUTENBURG - Zondagochtend omstreeks 02.30 uur zagen politieagenten op de Hessenweg een voertuig staan dat zichtbaar betrokken was geweest bij een eenzijdig ongeval. De ongedeerde bestuurder, een 36 jarige man uit Nijkerk, bleek met alcohol op achter het stuur gezeten te hebben. De blaastest wees uit dat de man 375 ug/l in zijn bloed had (0,95 promille). De Nijkerker is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een rijverbod kreeg van drie uur en een dagvaarding om zich voor de rechter te verantwoorden.

AMERSFOORT - Een 36-jarige automobilist uit Amersfoort is zondagochtend rond 02.30 uur aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De man reed slingerend over de Zijderupsvlinder en werd staande gehouden. Uit de blaastest bleek dat de man 580 ug/l (1,40 promille) alcohol in zijn bloed had. De automobilist heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en kreeg een dagvaarding mee.

LEUSDEN - Bij een alcoholcontrole op de Arnhemseweg, de Hamersveldseweg en de Tijmensenpoort is zondagochtend om 03.08 uur een 27-jarige automobilist uit Leusden aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder 505 ug/l (1,25 promille) alcohol in zijn bloed had. De man is met een rijverbod van 5 uur en een dagvaarding naar huis gestuurd.