Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2003 Persberichten district Binnensticht, 14.00 uur

Snelheidscontroles

GROENEKAN - Zaterdagmiddag is tussen 10.30 uur en 12.30 uur op de Nieuwe Weteringseweg een snelheidscontrole gehouden. 35 automobilisten kregen een bekeuring vanwege te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/uur (toegestane snelheid is 80km/uur).

DE BILT - Zaterdagmiddag zijn tussen 14.15 uur en 16.45 uur bij een snelheidscontrole 112 automobilisten bekeurd vanwege te hard rijden. In totaal zijn 1118 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/uur terwijl 80 km/uur is toegestaan. De snelheidsovertreders krijgen een acceptgiro thuis gestuurd.

Aanhoudingen in centrum

ZEIST De politie heeft zondagmorgen om 01.45 uur vijf mensen aangehouden vanwege mishandeling, vernieling en belediging van politieambtenaren.

Tijdens de surveillance zagen politieagenten dat een portier van een horecagelegenheid aan de 2e Dorpsstraat een man naar buiten bracht. Volgens de portier had de man zich schuldig gemaakt aan mishandeling en vernieling binnen in het pand. Toen de politieagenten de man ondervroegen kwamen twee vrienden naar buiten en begonnen zich met de zaak te bemoeien. De zaak escaleerde en de drie mannen in de leeftijd van 17 en 18 jaar allen uit Soesterberg werden aangehouden. Ook een 19-jarige vrouw uit Zeist en een 17-jarige jongen uit Soesterberg werden aangehouden omdat zij de aanhouding wilden tegenhouden. Een van de mannen uit Soesterberg en de 19-jarige vrouw zitten nog vast voor verhoor. De overige drie zijn met een bekeuring voor belemmering naar huis gestuurd.