Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 12 januari 2003

* BEWONER BEJAARDENTEHUIS KOMT OM BIJ BRAND

OUDDORP - Bij een brand in het bejaardentehuis 'De Vliedberg' is zaterdagavond een 81-jarige bewoner uit Ouddorp ernstig gewond geraakt. Hij overleed korte tijd later aan de gevolgen van ernstige brandwonden.
De brand is omstreeks half negen ontstaan in één van de kamers van het zorgcentrum. Het personeel werd gealarmeerd door een brandmelder in de kamer. In zijn woning trof men hem aan met ernstige brandwonden. Twee personeelsleden van de 'Vliedberg' zijn adequaat opgetreden. Het vuur werd gedoofd en de reanimatie gestart. Dit mocht echter niet meer baten, rond kwart over negen is hij overleden. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de bejaarde man een sigaar gerookt, die uit z'n handen is gevallen, waardoor z'n kleding in brand is geraakt.
De brandweer heeft het pand ontlucht. De overige bewoners behoefden hun woningen niet te verlaten. De politie zorgde voor opvang en begeleiding voor bewoners en personeel van 'De Vliedberg'.


* GROTE BRAND LEGT OPSLAGLOODS IN DE AS
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag is er door nog onbekend oorzaak brand uitgebroken in een opslagloods aan de Driemanssteeweg. De loods die vol lag met materialen werd geheel in de as gelegd. De brandweer is urenlang bezig geweest om het vuur onder controle te krijgen.
Surveillerende politiemensen zagen rond één uur rookpluimen boven een bedrijfspand aan de Driemanssteeweg. Diverse mensen hadden via 112 ook al alarm geslagen. De brandweer maakte in eerste instantie 'middelalarm' maar schakelde al snel over naar 'zeer grote brand'. De loods, met drie verdiepingen, lag vol met materialen onder andere plastic, mantelmateriaal en 300.000 gevarendriehoemen. Het vuur was hierdoor moeilijk te bestrijden.
De omliggende gebouwen werden nat gehouden om overslaan van het vuur te voorkomen. De brand werd bestreden met heel veel materiaal. Er was een grote rookontwikkeling, maar er werden door de DCMR geen concentraties gevaarlijke stoffen gemeten, die nadere maatregelen noodzakelijk maakten. Rond half vier zondagmorgen gaf de brandweer het sein 'brand meester', maar het nablussen zal naar verwachting nog lange tijd vergen. Twee brandweermensen liepen lichte verwondingen op, maar konden hun dienst vervolgen. De politie van het district Zuid stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* JUWELIER BIJ OVERVAL OM HET LEVEN GEKOMEN

ROTTERDAM - Een 52-jarige juwelier uit Spijkenisse is zaterdagmiddag bij een overval in zijn winkel aan de Katendrechtse Lagedijk om het leven gekomen. Het slachtoffer werd neergeslagen, waarna de dader(s) brand stichtte en de benen namen. De overval vond rond half vijf plaats. De 52-jarige eigenaar was alleen in zijn zaak toen er vermoedelijk één of meer daders binnenkwamen. Wat er zich toen heeft afgespeeld is niet duidelijk. De winkelier is op een gegeven moment met een voorwerp op z'n hoofd geslagen en liep daarbij zeer ernstig letsel op. De dader(s) hebben hierna brand gesticht en zijn er vandoor gegaan. De brandweer had het vuur snel geblust en trof het slachtoffer ernstig gewond aan. Hij is direct naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht, waar het slachtoffer omstreeks half negen aan zijn verwondingen is bezweken.
De recherche van het district Zuid is belast met het onderzoek van dit zeer ernstige misdrijf. Er is inmiddels een Recherche Assistentie Groep geformeerd (RAG) van twaalf rechercheurs. Het onderzoeksteam verzoekt mensen die iets gezien hebben van de overval of iets is opgevallen op de Katendrechtse Lagedijk of anderszins over informatie beschikken, om contact op te nemen met het team via telefoonnummer 0900 - 8844.


* VEELPLEGER MET DRIE MAANDEN HECHTENIS TE GOED AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Zaterdagmiddag werd een 22-jarige Rotterdammer aangehouden. De verdachte is een veelpleger en hij had nog 95 dagen hechtenis te goed.
Omstreeks half vijf werd in de Meidoornstraat een personenauto gecontroleerd. De 22-jarige verdachte zat als passagier in de wagen. Toen hem werd medegedeeld dat hij nog 95 dagen hechtenis had staan gooide hij een zakje met twee bolletjes weg. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten.


* BAKKERIJ OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen werd een bakkerij aan het Plein 1953 overvallen. Een gemaskerde man is er met ongeveer 80 euro vandoor gegaan.
Rond half negen stapte de overvaller met een bivakmuts op de winkel binnen. Hij bedreigde een 20-jarige medewerkster, die alleen in de zaak was en eiste geld. Hij greep vervolgens de kassalade, rende daarmee de bakkerij uit en liep in de richting van de Krabbendijkestraat. Tijdens de overval stonden er buiten de zaak nog twee mannen met bivakmutsen op. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.