Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 12-01-2003 Mediaberichten 12 januari (15.10 uur)

VENRAY Vier aanhoudingen na inbraak in parfumerie

VENRAY In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een parfumerie in de Passage in Venray. Dankzij een oplettende getuige kon de politie enkele uren later twee verdachten van de inbraak aanhouden. Zondagmorgen zijn nogmaals twee verdachten aangehouden.

Rond 1.30 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat hij een auto verdacht zag rijden en stilstaan in de buurt van de Passage. Even later bleek dat er was ingebroken in een parfumerie. Toegang tot de zaak werd verschaft door het ingooien van een ruit. Er werden diverse flessen parfum ontvreemd. Dankzij de oplettendheid van de getuige beschikte de politie over het kenteken van de betreffende auto. Met behulp van de politie uit Nijmegen werd de auto in Nijmegen getraceerd. In de auto was een duidelijke parfumlucht ruikbaar. In de woning waarvoor de auto geparkeerd stond trof de politie twee verdachte personen aan; een 24-jarige Nijmegenaar en een 18-jarige vrouw uit Nijmegen. Ook trof de politie er een aantal flesjes parfum die voorzien waren van de stickers van de gedupeerde parfumerie. Beide verdachten zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Uit het opgestarte onderzoek bleek dat de 18-jarige vrouw niet bij de inbraak betrokken was geweest. Zij is zaterdagmiddag in vrijheid gesteld.

Zondagmorgen heeft de politie een 19-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Nijmegen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze inbraak.

ROERMOND Beroving

ROERMOND Een 41-jarige Roermondenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag door een onbekende man beroofd van zijn portemonnee. Net na de klok van 2.00 uur liep de Roermondenaar richting huis. Onderweg naar huis passeerde hij een onbekende man. Aangekomen bij zijn voordeur aan de Kapellerlaan merkte de Roermondenaar dat de onbekende man achter hem stond. De verdachte sloeg de Roermondenaar op het hoofd waarna hij hem beroofde van zijn portemonnee. Het slachtoffer is in de huisartsenpost behandeld aan zijn hoofdwond.