Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 12-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, Tel: 06 - 51 40 19 52

Aanrijding met dodelijke afloop
MARKNESSE Een 17-jarig meisje uit Tollebeek is zaterdagnacht om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval op de Vollenhoverweg. Ze overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De andere inzittenden van de auto, vijf Urkers (mannen van 19, 24, 18, 30 en 19 jaar) zijn met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle. De auto raakte rechts in de berm en kwam links van de weg in een sloot tot stilstand. De politie vermoedt dat de vermoedelijke bestuurder, de 24-jarige, onder invloed verkeerde van alcohol en heeft een bloedproef laten afnemen.

Aanhouding na mishandeling agent en vernieling
DRONTEN De politie kreeg zaterdag aan het begin van de avond een melding binnen van vernieling in een cafetaria aan de Lancasterdreef. De politie ging in gesprek met de vermoedelijke dader, een 44-jarige Drontenaar. Tijdens dit gesprek raakte de man agressief en sloeg een politieagent in zijn gezicht. De agent is met letsel aan zijn gebit en is voor behandeling overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding bezit traangas
LELYSTAD Surveillerende agenten zagen zaterdagavond op de Schouw twee jongens zonder helm op een bromfiets rijden. Bij controle werd bij de bestuurder, een 15-jarige Lelystedeling,een busje traangas aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder heeft daarnaast nog drie bekeuringen ontvangen voor rijden zonder helm, ondeugdelijke bromfietsverlichting en rijden zonder in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Ook de 15-jarige passagier uit Lelystad kreeg een bekeuring voor rijden zonder helm.

Aanhouding vernieling
LELYSTAD De politie heeft zaterdagnacht op de Schouw een 17-jarige jongen uit Lelystad aangehouden. Hij maakte deel uit van een groepje van drie jongens die ervan worden verdacht een reclamebord en een auto vernield te hebben. De andere twee wisten te ontkomen. De 17-jarige is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding na ruzie
ALMERE Een 19-jarige jongen uit Almere is zaterdagnacht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht tijdens een ruzie op de Hofmark twee Almeerders van 17 en 18 jaar geslagen te hebben. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding na bedreiging
ALMERE De politie heeft zaterdagmiddag een 31-jarige automobilist uit Almere aangehouden omdat hij op de Spoordreef een medeweggebruiker, een 23-jarige bromfietser uit Almere, had bedreigd. Volgens de bromfietser werd hij bijna gesneden door de automobilist. Hij toeterde waarna de automobilist de 23-jarige bedreigde met iets dat leek op een mes. De 31-jarige kon even later worden aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten.

Rijden onder invloed
MARKNESSE De politie heeft zaterdagnacht op de Emmeloordseweg een 25-jarige automobilist uit Urk aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau werd een promillage vastgesteld van 1,3. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. BIDDINGHUIZEN Op Het Erf is zaterdagnacht een 41-jarige automobilist uit Biddinghuizen aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek een promillage te hebben van ruim 1,8. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.
LELYSTAD Zaterdagmiddag is een 34-jarige automobilist uit Zeewolde aangehouden voor rijden onder invloed. De politie zag haar slingerend over de rijksweg A6 rijden. Op het politiebureau bleek ze een promillage te hebben van ruim 1,9. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijdingen
EMMELOORD Op de Urkerweg heeft zich zaterdagmiddag een kop-staartbotsing voorgedaan waarbij drie autos betrokken raakten. Een 30-jarige bijrijdster uit Emmeloord is met nekklachten voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.
ALMERE Op de Buitenhoutsedreef heeft zich zaterdagmorgen een frontale aanrijding voorgedaan. Een 42-jarige automobiliste uit Almere werd vermoedelijk verblind door de laagstaande zon, kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste tegen een 43-jarige tegenligger uit Almere. De Almeerse, haar zoontje en een 5-jarig kind dat in de auto van de 43-jarige Almeerder zat, zijn voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.
ALMERE Op de rijksweg A27 is zondagochtend een 21-jarige automobilist uit Bleiswijk door onbekende reden van de weg geraakt. Hij is met nekklachten per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Snelheidscontrole: drie rijbewijzen
ALMERE Het VerkeersTeam heeft zaterdag op de Gooimeerdijk een snelheidscontrole met de lasergun gehouden. 25 automobilisten werden betrapt op snelheidsoverschrijdingen van meer dan 30 km/h. Drie van hen reden zelfs meer dan 50 km te snel (136, 147 en 154 km/h waar 80 is toegestaan). Hun rijbewijzen zijn ingevorderd. Bij een alcoholcontrole in Almere Haven werden 40 automobilisten aan een blaastest onderworpen. Eén van hen kwam boven de streep. Op het ademanalyseapparaat blies hij 690 ug/l (1,57 promille). De man krijgt een proces-verbaal en heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

Brand
URK De brandweer heeft zaterdagmorgen moeten uitrukken naar De Kiel voor een woningbrand. De bewoners verklaarden tegenover de politie dat een klein kind met een aansteker speelde en de gordijnen vlam hadden gevat. Niemand Raakte gewond.
DRONTEN Zondagochtend is aan De Fazant een container in brand gestoken. De brandweer heeft het vuur gedoofd.
LELYSTAD Voor de brand aan het Zuiderwagenplein (Smedinghuis) zie het eerder verschenen persbericht op deze site.