Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Ooserhout

zondag 12 januari 2003

Diefstal schapen

Hooge Zwaluwe - Op 10 januari werd door een inwoner uit Hooge Zwaluwe, aangifte gedaan van diefstal van 3 drachtige schapen. Deze werden gestolen vanaf een weiland aan de Zoutendijk te Hooge Zwaluwe.

Verkeerscontrole

Drimmelen - Tijdens een verkeerscontrole in de gemeente Drimmelen en Geertruidenberg werden tijdens een autogordel-controle 21 proces-verbalen uitgeschreven.

Woninginbraken
Raamsdonksveer - In twee woningen gelegen aan de Simon Vestdijkstraat en de P.C.Boutensstraat is in de nacht van 11 op 12 januari ingebroken. Bij de inbraak aan De Simon Vestdijkstraat werden diverse goederen buitgemaakt. Op de P.C. Boutensstraat werden de inbrekers overlopen. De bewoner is nog achter de inbrekers aangegaan, maar het lukte hem niet om de ze te pakken.

Dronken man

Oosterhout - Op zaterdag 11 januari 2003 rond 03.00 uur, werd een 31 jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden in de Dr. Janssenslaan te Oosterhout. Dit omdat hij overlast veroorzaakte in de woonomgeving. Hij sloeg tegen deuren van bewoners, sloeg op autos en belde bij wild vreemde mensen aan. De persoon bleek dronken te zijn, waarna hij een proces-verbaal kreeg voor openbare dronkenschap.

Aantreffen gestolen auto

Oosterhout - Door een oplettende bewoner werd op 10 januari 2003, gezien dat er in de Mezenlaan een gestolen auto stond. Tijdens het onderzoek bleek de auto gestolen te zijn op 4 december 2002 in Utrecht. Het voertuig is veiliggesteld en zal worden teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Verkeerscontrole

Oosterhout - Op vrijdag 10 januari werd tussen 10.30 uur en 11.45 uur, een autogordelcontrole gehouden aan de Ridderstraat te Oosterhout. 7 bestuurders kregen een bekeuring omdat men hun autogordel niet om had. Een zelfde controle werd gehouden aan de van Liedekerkestraat te Oosterhout. Hier werden 10 bestuurders voor hetzelfde feit bekeurd.

Inbraken in woningen

Kaatsheuvel - Vrijdagmiddag 10 januari 2003 werd er ingebroken bij een woning aan de Burgemeester Fievezlaan. Vermoedelijk hebben de daders toegang verkregen tot de woning door een raam te forceren. Uit de woning zijn diverse waardevolle goederen weggenomen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Kaatsheuvel - Vrijdagmiddag 10 januari 2003 werd er ingebroken bij een woning aan de Lek.
Vermoedelijk is de dader binnengekomen door op de eerste verdieping een raam open te breken. Uit de woning werden diverse waardevolle goederen weggenomen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Kaatsheuvel - Op vrijdag 10 januari 2003 heeft er nog een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Lek. Ook bij deze woning heeft de dader op de eerste verdieping een raam geforceerd. Vermoedelijk heeft de dader een ladder gebruikt welke op het dak van de garage lag. De bovenverdieping werd doorzocht. Diverse waardevolle goederen werden weggenomen. Ook hier heeft de technische recherche een onderzoek ingesteld.

Diverse vernielingen

Loon op Zand - In de vroege ochtend van 11 januari 2003 werden er diverse vernielingen aangericht. Vernield werden drie ruiten van woningen, een ruit van een voordeur en twee ruiten van auto`s. Dit heeft plaatsgevonden in de Venloonstraat, Vendelierstraat, Hydra, Orion en Andromeda. Een onderzoek naar de dader(s) loopt.

Diefstal oplegger
Hank - Van een parkeerterrein van aan de Keizer Napoleonweg is in de nacht van 9 op 10 januari een oplegger van daarop een zeecontainer gestolen. De chauffeur had zijn oplegger daar geparkeerd en was met zijn trekker vertrokken. Bij terug komst bleek de oplegger te zijn verdwenen.

Inbraak kerk
Meeuwen - In de Hervormdenkerk aan de Dorpsstraat is in de nacht van 9 op 10 januari ingebroken. In de kerk werden twee kluisjes geforceerd. De inhoud bestaande uit geld en andere goederen werden ontvreemd.

Busje over de kop

Giessen - Een 32 jarige inwoner uit Nieuwegein reed op 11 januri 2003 in een busje over de Parallelweg. Op een zeker moment is de bestuurder de macht over zijn stuur verloren en is het busje op zijn kop in de sloot terechtgekomen. De bestuurder wist op eigen kracht uit het voertuig te komen. Ter controle is de man vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Over enig letsel is tot nu toe nog niks bekend.

Alcoholcontrole

Dongen - In de nacht van vrijdag 10 januari op zaterdag 11 januari is door het politieteam Dongen een alcoholcontrole gehouden. Hierbij werden een 143 automobilisten gecontroleerd. Slechts 1 bestuurder was hierbij in overtreding. Het gaat hierbij om een 30 jarige man uit Made. Deze blies bij de controle 715 ug/l. Hem is buiten een dagvaarding een rijverbod voor de duur van 8 uur uitgereikt.

Poging woninginbraak

Rijen - Op vrijdag 10 januari 03 hebben onbekende getracht in te breken in een woning aan de Hooiakker. Door het degelijke hang en sluit werk werd dit echter voorkomen en bleef het alleen bij braakschade.

Vuurwerk door brievenbus Gilze - Een bewoonster van een woning aan de Weth. v.d. Wildenbergstraat 23 kreeg in de nacht van 10 op 11 januari de schrik van haar leven. De 42 jarige bewoonster schrok wakker van een harde knal en glas gerinkel. Toen zijn ging kijken bleek dat men een steen door steen door het raam van de woonkamer had gegooid. Ook had men vuurwerk in de brievenbus gestopt en deze aangestoken. Vuurwerkresten waren op het tapijt in de gang terechtgekomen. Deze zijn door de bewoonster middels een emmer water geblust.

Verkeersongeval met letsel

Gilze - Op zaterdag 11 januari reed een 24 jarige motorrijder over de Langenbergseweg. Aangekomen op de kruising met de Spoelstraat verleende een 24 jarige automobiliste geen voorrang aan de voor haar van rechts komende motorrijder waardoor er een aanrijding ontstond. De automobiliste is met de schrik vrij gekomen. De motorrijder is met letsel aan zijn benen door de GGD naar het ziekenhuis overgebracht