Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 12-01-2003 Persbericht district De Leijgraaf

0900-8844 TIJDELIJK UIT DE LUCHT

Het 0900-8844 telefoonnummer van de politie in de regio Brabant-Noord is zondagochtend tussen half elf en half twaalf tijdelijk uit de lucht geweest. De oorzaak was een storing in de telefooncentrale. Rond half twaalf was er weer een beperkte bereikbaarheid van het nummer. Zondagmiddag rond half drie was de storing verholpen. Het alarmnummer 112 is wel gewoon bereikbaar geweest.

RIJDEN ONDER INVLOED, Uden

De politie heeft zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden op de Bitswijk in Uden


* Op de Pastoor Spieringstraat werd een 69-jarige vrouw uit Uden aangehouden. Daar de vrouw de ademanalyse niet kon voltooien, moet een bloedproef uitwijzen of ze te veel gedronken had.


* Het rijbewijs van een 43-jarige inwoner van Zeeland is ingevorderd. Op de Pastoor Spieringstraat werd hij aangehouden. Na controle bleek hij ruim 2,5 maal de toegstane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.


* Een 32-jarige Udenaar moest eveneens zijn rijbewijs inleveren. Hij had bijna drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Met een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal op zak, kon hij huiswaarts keren.


* Ook werd een 36-jarige Bosschenaar aangehouden. De ademanalyse wees uit dat hij te veel gedronken had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur, kon hij huiswaarts keren.


* Een 43-jarige inwoonster van Uden werd eveneens betrapt op het rijden onder invloed. Ze kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.


* Ook Een 26-jarige Udenaar werd betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

WILDPLASSERS, Uden

In de Sint Janstraat in Uden heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 35-jarige Udenaar betrapt op wildplassen. Hij kreeg een boete. Een 23-jarige Udenaar werd in dezelfde straat betrapt op wildplassen. Toen agenten hem wilde bekeuren gaf hj een valse naam op en rende weg. Even verderop kon hij worden aangehouden.

DIEFSTAL AUTO, Veghel

Onbekenden hebben zaterdagmiddag een Blauwe Ford Transit weggenomen vanaf het Stadhuisplein in Veghel. Het voertuig was voerzien van het keneteken 23-VF-HS.