Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 12-01-2003 Persbericht district Den Bosch

0900-8844 TIJDELIJK UIT DE LUCHT

Het 0900-8844 telefoonnummer van de politie in de regio Brabant-Noord is zondagochtend tussen half elf en half twaalf tijdelijk uit de lucht geweest. De oorzaak was een storing in de telefooncentrale. Rond half twaalf was er weer een beperkte bereikbaarheid van het nummer. Zondagmiddag rond half drie was de storing verholpen. Het alarmnummer 112 is wel gewoon bereikbaar geweest.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN, `s-Hertogenbosch

In een woning aan het Eikendonkplein in `s-Hertogenbosch heeft de politie zaterdag een hennepkwekerij aangetroffen. De gewaarschuwde politie kwam ter plaatse toen een getuige zag dat het slot van de woning verbroken was. In de woning werden allerlei attributen voor een hennepkwekerij aangetroffen, zoals lampen, afzuigers en mest. Tevens trof de politie 17 hennepplanten aan. De spullen zijn inbeslag genomen. Er was niemand aanwezig in de woning. De politie onderzoekt de zaak.

HUISELIJK GEWELD, `s-Hertogenbosch

Een 42-jarige Bosschenaar is zaterdagavond door de politie in zijn woning aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vrouw en kinderen bedreigd te hebben. De vrouw deed aangifte bij de politie. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR, `s-Hertogenbosch

Een 36-jarige Bosschenaar is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in zijn auto aan de Koningsweg in zijn woonplaats. Na controle bleek de man te veel gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

BALDADIGE JONGEN AANGEHOUDEN, Rosmalen

Een 16-jarige inwoner van Rosmalen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in de stationsstraat in Rosmalen. Een getuige zag dat de jongen tegen de fietsen die daar stonden trapte en waarschuwde de politie. De jongen wordt voorgedragen voor alternatieve strafafhandeling.

BOSSCHENAREN RIJDEN TEGEN WINKELPUI, `s-Hertogenbosch

Twee Bosschenaren, 30 en 31 jaar oud, zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Markt in hun woonplaats. Een getuige zag dat de Bosschenaren met hun auto tegen de pui van een winkel aan de Hinthamerpromenade reden. De gewaarschuwde politie kon de verdachten aan de hand van het opgegeven signalement op de Markt aanhouden. De Bosschenaren zijn vermoedelijk even daarvoor ook tegen een verkeerslicht op de kruising Zuid-Willemsvaart/Nieuwstraat aangereden. Dit is eveneens door een getuige waargenomen. Na onderzoek op het bureau bleken beide verdachten onder invloed van alcohol. De mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.