Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 11 en 12 januari 2003

Aandachtvestiging oplichter Breda: Op vrijdag zijn enkele bewoners aan het Schoolpad benaderd door een onbekende persoon die zich uitgaf als een medewerker van de Woningstichting. Hij vertelde de bewoners dat hij hen een gratis vloerkleed gratis mocht aanbieden. Wat later in het gesprek bleek dat er eerst een kleed gekocht moest worden. Bewoners vertrouwde het niet en hebben navraag gedaan bij de Woningstichting. Daar bleek dat men van niets wist.
Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 25 jaar die gekleed was in een donkere stoffen jas. De politie waarschuwt mensen om niet op de verkooppraatjes van deze man in te gaan.

Man aangehouden voor beledigen politieagent Breda: Op zaterdag 11 januari rond 4.15 uur werd een 24-jarige man uit Breda in de Reigerstraat aangehouden omdat hij een politieagent beledigde. Ook wilde hij zijn identiteit niet bekend maken en bleek dat hij behoorlijk gedronken had. De man werd ingesloten en in de loop van zaterdagmiddag weer huiswaarts gestuurd. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Autogordelcontrole
Breda: Bij een autogordelcontrole zijn zaterdagmiddag op de Westerhagelaan in Breda 29 bestuurders een bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Een geldboete voor dit feit bedraagt 40 Euro. Tevens kregen twee bestuurders een bekeuring in verband met het hinderen van voetgangers bij een voetgangersoversteekplaats. Dit kost een bestuurder 115 Euro.

Aanhoudingen na vechtpartijen in uitgaansgebied Breda: Tijdens een onrustige zaterdagnacht in het horecagebied van Breda werden door de politie rond 1.45 uur drie Oostenrijkers van 29, 30 en 32 jaar oud in de Halstraat aangehouden in verband met een vechtpartij. Zij hadden al eerder op de avond problemen veroorzaakt bij een andere horeca-gelegenheid. In de loop van zondagmiddag werden zij op vrije voeten gesteld, nadat zij elk een boete van 200 Euro hadden betaald.

Aanhoudingen door oplettende getuigen Breda: Door oplettende getuigen kon de politie in dezelfde nacht drie jongens aanhouden in verband met diefstal van twee fietsen in de Schoolstraat. Het gaat om een 18-jarige inwoner uit Breda en twee inwoners uit Teteringen van 16 en 17 jaar oud. Alle drie zijn ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.

Twee mannen aangehouden voor ordeverstoringen Breda: In de nacht van zaterdag op zondag werden nog twee personen aangehouden. Een 43-jarige man uit Breda werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde in de Visserstraat. Hij werd na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Verder werd een 19-jarige inwoner uit Breda in de Torenstraat aangehouden voor baldadigheid. Hij bleek tevens gesignaleerd te staan voor een openstaand vonnis van 95 Euro.

Bron: Enny de Wit