Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom 11 en 12 januari 2003

Twee aanhoudingen voor rijden onder invloed Steenbergen: Zaterdagnacht rond 4.10 uur werd een 21-jarige man uit Steenbergen op de Lindenburghlaan aangehouden, omdat hij teveel gedronken had. De bestuurder heeft een dagvaarding en een rijverbod van een uur gekregen.
Op zondag, omstreeks 1.45 uur werd een 33-jarige bestuurder uit Dinteloord aangehouden op de Molenweg met een flinke slok op. Hij kreeg een rijverbod van 8 uren en zal zich ter zijnertijd bij de rechter moeten verantwoorden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Twee winkeldieven aangehouden Roosendaal: Op vrijdag omstreeks 19.45 uur werden twee mannen van 57 en 36 jaar uit Roosendaal aangehouden voor winkeldiefstal in een bedrijf aan de Streuvelslaan. Beiden hadden levensmiddelen weggegenomen ter waarde van 60 Euro. Met een proces-verbaal zijn zij huiswaarts gestuurd.

Dronken bestuurder aangehouden Roosendaal: In de nacht van zaterdag op zondag werd rond 1.40 uur een 22-jarige bewoner uit Roosendaal aangehouden voor het rijden onder invloed. De man kreeg een geldboete en een rijverbod van 2 uur.

Aanhouding inbreker
Roosendaal: Op zaterdag omstreeks 21.35 uur werd in de Burgemeester Freijterslaan een 20- jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een bedrijf aan de Johan Vermeerlaan te Roosendaal eerder die avond. Hier werd niets ontvreemd. Naar aanleiding van een signalement kon de politie hem aanhouden. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. Mogelijk komt hij ook in aanmerking voor een inbraak in een woning aan de Johan Vermeerstraat eerder die middag. Daar werd een gsm en een fotocamera ontvreemd. De zaak wordt verder onderzocht.

Woninginbraak
Roosendaal: Bij een woninginbraak op vrijdag in de vroege avond in een woning aan de Amberberg te Roosendaal zijn geld, sieraden en een computer meegenomen. De achterruit van de woning werd met een kei ingegooid, waarna de dader(s) het raam konden openen. De politie stelt een onderzoek in.

Vernielingen op begraafplaats Steenbergen: In de nacht van 11 op 12 januari zijn op de begraafplaats aan de Nassaulaan te Steenbergen vernielingen gepleegd. Bij enkele muren met urnen werden alle bloemstukken en monumentjes op de grond gegooid. Ook werd bij een graf de zerk omver gegooid. Een buurtonderzoek heeft tot dusver geen aanwijzingen opgeleverd. De politie Steenbergen vraagt mogelijke getuigen om contact met haar op te nemen. Telefoon: 0900-8844.

Bron: Enny de Wit