Politie Midden- en West Brabant

Twee gewonden bij schietpartij in Oosterhout

ziondag 12 januari 2003

Bij een schietpartij aan de Sint Josephstraat in Oosterhout zijn vanochtend rond de klok van 05.00 uur twee gewonden gevallen. Een 31 jarige inwoonster van Oosterhout raakte lichtgewond nadat zij door een kogel was geraakt terwijl een 33 jarige inwoner van Oosterhout met ernstig letsel in het ziekenhuis werd opgenomen.

Schoten

Uit het eerste onderzoek blijkt dat het 33 jarige slachtoffer met enkele vrienden was gaan stappen in Oosterhout. In de loop van de nacht belanden zij in de Sint Josphstraat. Vanaf dat moment is het voor de politie nog volledig onduidelijk wat er zich heeft voorgedaan. Wel worden er door bewoners schoten gehoord. Ook is inmiddels zeker dat het zwaar gewonde slachtoffer na de schietpartij door een vriend naar het ziekenhuis is vervoerd.

De gewaarschuwde politie treft tijdens hun onderzoek kort daarna in een woning aan de Sint Josephstraat het tweede slachtoffer, een 31 jarige vrouw, aan. Zij blijkt licht gewond te zijn geraakt door een kogel. Uit het verhoor van dit slachtoffer en van de overige getuigen heeft de politie nog geen enkele duidelijkheid kunnen krijgen over de toedracht van de schietpartij. De politie werkt met een team van 12 personen aan de zaak om hierin opheldering te krijgen.

Bron: R.Luijten