Volleybal Vereniging SSS Barneveld

1/12/2003 Heren 4 verslaat Dynamo 2 in eigen huis Na de feestdagen stond eindelijk weer een wedstrijd voor heren 4 op het programma.
De laatste van de eerste helft. De reis ging naar Apeldoorn waar Dynamo 2 de te kloppen ploeg huis houdt. In de voorbereiding naar deze wedstrijd hebben zijn we zeer goed bewust geweest van het belang van deze wedstrijd. Niet alleen zou na afloop de balans na de eerste helft opgemaakt kunnen worden, maar is deze wedstrijd van degelijk belang in aansluiting met het linker rijtje van de stand. Deze aansluiting is van belang omdat we anders de tweede helft in gaan als ploeg die voor degradatie gaat spelen. Ollie ontbrak door een skireisje met school en daardoor zou Olaf misschien noodgedwongen zijn comeback moeten maken na drie jaar afwezigheid.

De eerste set was aftasten hoe wij de wedstrijd zouden aanvangen en de tegenstander zou spelen. Vooraf was er niet veel bekend van Dynamo omdat het team totaal niet op het team van vorig jaar lijkt. Wel weten we dat ze thuis nog niet verloren hadden.
De pass lag gelijk vanaf het begin goed zodat Klaas de aanvallers ruik kon aanspelen.
Het set verloop lag gelijk tot aan de 20 punten, daarna nam SSS 4 het initiatief en trok Aan het langste eind door met 23-25 deze set te winnen.
De tweede set het een gelijk verloop. Echter de winst was iets dikker: 20-25. Met een 2-0 in sets voorsprong blijft het ingaan van de derde set altijd een hekel punt. Kun je tegenstander een genade slag geven of laat je ze terugkomen in de wedstrijd?
We bleven constant alle punten goed verzorgen en vooral de inzet van alle spelers en de motivatie om te winnen gaven de doorslag. De 3e set ging dan ook naar ons team met 18-25.
Dat de honger naar meer groot was mag voor zich spreken. Dynamo wisselde alle spelers om ook de "minderen" aan spelminuten te laten komen. SSS kon naar harte lust blijven scoren en uiteindelijk met 17-25 de overwinningsdans gaan uitvoeren.

Door deze overwinning hebben we een sprong van de achtste naar de zesde plaats op de ranglijst gemaakt. Wanneer we met deze instelling blijven trainen en spelen dan kan de tweede helft alleen maar goed uitpakken. De komende wedstrijden zijn van cruciaal belang om de ladder in de derde divisie verder te beklimmen. Waar we uitkomen zullen we in april zien.