Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Dankzij de inzet van oplettende getuigen zijn vanmorgen twee mannen uit Heemstede (32 en 33 jaar) op de A28 onder Harderwijk aangehouden, nadat zij kort daarvoor bij een watersportcentrum getracht hadden twee jetski's (waarde 2500 euro per stuk) te stelen.
Een oplettende getuige zag een vrachtwagentje op het terrein van het watersportcentrum aan de J.P. Broekhovenstraat in Elburg en vertrouwde dit niet. De eigenaar werd gewaarschuwd, het kenteken werd aan hem doorgegeven en hij ging een kijkje nemen. Betrokkene trof eerst de chauffeur van het vrachtwagentje die zogenaamd watersportartikelen wilde kopen. Toen de eigenaar aangaf niet geopend te zijn verliet hij het terrein. Even later trof hij nog twee mannen op zijn terrein met hetzelfde verhaal.

Ook deze mannen verlieten na te zijn aangesproken het terrein, maar de eigenaar vertrouwde het niet. Hij volgde de mannen en zag hen in de buurt bij het bewuste vrachtwagentje staan. Het viel betrokkene direct op dat er nu een andere kentekenplaat op het vrachtwagentje gemonteerd was.

Via zijn mobieltje sloeg hij alarm en hield een kennis met de auto aan en achtervolgde het inmiddels vertrokken vrachtwagentje. De rijroute werd doorgegeven aan de politiemeldkamer en onder Harderwijk wist de politie het tweetal aan te houden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten en naar de derde man wordt een onderzoek ingesteld.

Bij onderzoek bij het watersportcentrum bleek men op een of andere wijze de toegang tot een loods te hebben verkregen en waren er twee jetski's voor transport klaar gezet.


---

---

---
Een 45-jarige inwoner uit Heerde is vanmiddag bij een eenzijdig verkeersongeval op de Weteringdijk in Oene ernstig gewond geraakt en opgenomen in het Sophiaziekenhuis in Zwolle.
De man kwam omstreeks 17.20 uur met z'n auto uit de richting van de Geerstraat en in een bocht naar rechts reed het rechtdoor. Na eerst een boom te hebben geschampt botste hij tegen een tweede en draaide met z'n voertuig om z'n as. Hierbij werd hij uit de auto geslingerd. Een in de buurt wonend gezin was op de klap afgekomen, waarschuwde de politie en verleende eerste hulp. De 15-jarige dochter assisteerde de politie met het waarschuwen van het naderend verkeer (voorzien van een reflecterend hesje en een lamp met rode baton) terwijl de agenten en ambulancepersoneel zich om het slachtoffer bekommerden. Hij is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht en aangezien de agenten alcohol roken zal van hem een bloedproef worden genomen. Over het letsel is nog niets bekend.

Einde berichten

Anton de Ronde, 055- 5482050